Fira Lakritsens dag!
0
Salta bomber, turkisk peppar, söta stänger… Är du lika svag för lakrits som vi? Då kan du frossa loss med gott samvete idag. 12 april är nämligen Lakritsens dag!
Slutskrubbat med mikroplaster
0
Nu tar regeringen krafttag för att minska mängden plast i våra hav – och som ett led i detta förbjuds mikroplaster i kosmetiska produkter som sköljs av eller spottas ut.
Ta hand om tänderna – för hjärtat
0
En ny svensk studie visar att tandlossning ökar risken för hjärtinfarkt – bland kvinnor.
Chefer trivs bäst i öppet landskap
0
Öppna kontorslandskap blir allt vanligare. En ny undersökning, som gjorts av en forskargrupp i Umeå, visar dock att det inte är alla som uppskattar den här typen av arbetsplats.
Så tränar du med pollenallergi
0
En ny undersökning visa att många allergiker drar ner på träningen eller skippar den helt under pollensäsongen. Det finns dock både smarta knep, bra läkemedel och en chatbot (!) att ta hjälp av för att kunna fortsätta träna som vanligt.
Mer klimatsmart mat – nu!
0
Vi måste äta mer grönt och mindre kött för att minska utsläppen av växthusgaser. Nu lanserar Världsnaturfonden smarta One Planet Plate du bland annat kan räkna ut vilken mat som påverkar klimatet minst.
Vegetarisk vecka i butikerna
0
Många vill äta mer vegetariskt men saknar kunskap, dels om vad det finns för produkter och dels hur man lagar till dem. För dem ordnar nu City Gross en minimässa veckan efter påsk.
Ägg-stra bra på påskbordet!
0
Blir det många ägg i påsk? Bra! Det är nämligen en av våra mest kompletta, naturliga näringskällor!
Träna för humörets skull!
0
En lång påskhelg med familjemiddagar, släktsammankomster – och kanske alldeles för lite tid till träning? Är du van vid att motionera regelbundet finns då risken att du känner dig deprimerad!
”Jag ska lära varenda svensk att meditera ”​​
0
Hon håller sin adhd i schack med mindfulness och yoga. Men yogaterapeuten och mindfulnessinstruktören Sara Emilionie är övertygad om att det är boten för alla stressiga liv och vill lära alla svenskar att meditera. Möt henne här i vår stora intervju – och på Hälsa-resan i höst!