Ekofrisörens tips för ett giftfritt svall
Tvätta mer sällan och använd produkter som harmoniserar med både kropp och miljö. Det är hårkonstnären Tabitha James Kraans bästa tips för ett friskare, giftfritt hår.
Sov gott med ASMR – rogivande vardagsljud!
Får du rysningar och känner ett obegripligt välbehag av viskningar, löv som knastrar eller en klippande frisörsax? Då kan du uppleva fenomenet ASMR – en växande trend inom välbefinnande som får dig att stressa ner och komma till ro.
Puffat riste med körsbärscoulis och kombucha
Två drycker som både är antioxidantrika och stärkande för tarmfloran mixas i denna härliga vinterdrink och skapar tillsammans smaksensationer som gästerna sent ska glömma.
Minska ditt "gröna gap"!
Minska ditt "gröna gap"!
Klyftan mellan våra gröna mål och våra gröna handlingar kallas "The green gap". Här är tre sätt att minska ditt gap!
Sofie Sarenbrant: "Att vara i stallet är som terapi"
Hon hämtar inspiration till sina deckare under löprundor – och hästarna i stallet är hennes "terapeuter" . Hälsa möter den storsäljande författaren i Stockholms minsta hus och pratar träning, stress och utanförskap.
Saffran – rena lyckopillret!
Visste du att saffran inte bara sätter färg och smak på julbaket – växten kan faktisk också lindra vid depression och kanske kanske även symtomen vid Alzheimers sjukdom.
Five spice- nudelsallad med svamp och jordnötter
Five spice förekommer ofta i det kinesiska köket. Det är en kryddblandning som består av stjärnanis, vitpeppar, kanel, fänkålsfrö och nejlika. I denna juliga sallad, perfekt i december, som lättare rätt på julbordet eller glöggminglet, gifter sig kryddorna fint med japanska sobanudlar. Så gott!
Ta makten över smärtan!
I Sverige lever 55 procent i åldern 25–54 med värk. Är du en av dem, och är trött på att läkemedel är den enda hjälp du erbjuds? I "Boken om ont" tar författarna ett helhetsgrepp på smärta och hur du själv kan påverka din livssituation.
Så slipper ni tjafset i jul!
Är förväntningarna på julen lika höga som ljudnivån på era gräl? Tjafsas det om julklappsinköp, bakning med barnen och städning...? Ta hjälp av konfliktlösarens tips för en mer fröjdefull jul.
Grönkål – julens supermat!
Julbordets mest givna råvara för den hälsointresserade: den hajpade grönkålen är en riktig tiopoängare som dämpar inflammation och skyddar hjärta, kärl, immunförsvar, ögon och benstomme.