Zeina Mourtada: "Varje land och matkultur har sin charm"
Nu behöver vi påminnas om värme och heta smaker på sydligare breddgrader. Prisade matbloggaren Zeina Mourtada bjuder på frestande smaker från hela världen i sin senaste, helt vegetariska kokbok. Men det libanesiska köket har en speciell plats i hennes eget hjärta.
Växtvacker vintersallad
I vinterkylan är det gott att äta varma sallader som denna, med bladgrönsaker, alger, citrus och svamp. Dessutom perfekt i en vinter-cleanse, för att förnya matvanorna, få mer ork och energi och en riktig näringsboost!
S-beauty är nya hudvårdstrenden
Less is more är tillbaka! Nu går vi från en 10-stegs hudvårdsrutin med koreanska" K-beauty", till S-beauty där en hälsosam, skandinavisk helhetssyn på skönhet råder.
Ligg för din egen skull!
Det har kommit flera sexböcker de senaste åren. Den mest frispråkiga är "Kom du?". Amanda Colldén och Anna Dahlbäck skrev boken för att lyfta kvinnors rätt till njutning.
Återhämtning på djupet med yoga nidra
Är du trött på att prestera, sover dåligt eller behöver du mer energi i en stressfylld vardag? Då ska du prova yoga nidra – en effektfull återhämtningsteknik där kroppen får sova men huvudet är vaket.
Biochacka dig till ditt bästa jag!
Biochacka dig till ditt bästa jag!
Biohacking är ordet på allas läppar, oavsett om du vill bli gladare, få mindre ledvärk, större hjärnkapacitet eller bättre hälsa i allmänhet. Och du kan uppnå allt med rätt sorts mat, menar bokaktuella Fredrik Paulún.
Ost – klimatsmart eller miljöbov?
Vi behöver dra ner på köttet och helst gå över helt till vego. Men det finns bättre och sämre alternativ för planetens hälsa även bland ost och baljväxter! Här är den ostiga guiden du vill ha koll på!
Så "avgiftar" du ditt kök!
Ta hand om diskbänk, kylskåp och ugn, skärbrädor och disktrasor på naturligt vis, utan skadliga kemikalier. Vi listar de bästa gröna knepen för ett skinande rent och miljövänligt kök!
Kristin Kaspersen: "Jag har slutat älta"
Kristin Kaspersen strålar. Även om hon påstår sig vara förkyld dagen för intervjun ser hon ut som hälsan själv. Vi fick en pratstund med Kristin om vad som betyder mest i livet, hennes stora hälsointresse och att inte känna någon ångest över att bli äldre.
Hitta din egen lägereld i livet
En egen lägereld i livet handlar om en plats för gemenskap i ett meningsfullt sammanhang. Nu finns sajten "Lägereld" som bland annat erbjuder videosamtal till alla med psykisk ohälsa.