Nu kan du ta ditt eget EKG
0
Våra telefoner och klockor blir allt smartare, vilket bland annat kan främja vår hälsa på olika sätt. Senast ut i raden av hälsoinnovationer är Apples EKG-app som kan läsa av vår hjärtrytm och förutspå risken för förmaksflimmer.
"Fokus 
ska vara på att stärka det friska 
i kroppen​"
0
Hon har förlorat nära och kära i cancer fler gånger än hon vill räkna. Men hälsoprofilen Fia Hobbs nöjer sig inte med att förbanna sjukdomen. Hon drömmer om att bygga ett center för cancerberörda och deras anhöriga där hela människan erbjuds friskvård.
Träningsboosta med superantioxidanten
0
Har du längtat efter komma igång med träning utomhus, men hindrats av att lederna känns stela? Då ska du testa att toppa frukosten med en kraftfull antioxidant som du säkert redan har hemma i kryddhyllan!
"Jag blev smärtfri med vegankost"
0
Barn ratar grönt och rör sig för lite
0
11 000 barn har tillsammans med sina föräldrar svarat på frågor i årligen återkommande Pep-rapporten – och resultatet visar att det finns en hel del att jobba med vad gäller barn och ungdomars mat- och motionsvanor.
Så klarar du pollensäsongen
0
Experterna spår en tuff säsong för alla pollenallergiker och för många har besvären redan börjat. Men hur vet man egentligen att man är allergisk – och hur kan man lindra symtomen?
Debatt: Dags för en svensk professur i integrativ medicin!
0
Det är hög tid att vi i Sverige inför en sådan professur, som redan är självklar i länder som USA, Tyskland och Schweiz. Dessutom behövs ett nationellt center för integrativ medicin. Det menar åtta skribenter och vårddebattörer i kölvattnet av att integrativmedicinska sjukhuset Vidar Rehab tvingas lägga ned.
Du missar väl inte att släcka ner?
0
Lördagen den 30 mars gör vi alla en miljöinsats genom att släcka våra lampor mellan 20.30 och 21.30. Från WWF kommer massor av inspiration om hur vi kan engagera oss under årets Earth Hour.
Så går du vidare 
efter otrohet​​
0
Hur går man egentligen vidare efter otrohet? Den frågan ställde Hälsa den belgisk-israeliska psykoterapeuten Esther Perel, utsedd till en av världens mest inflytelserikaste personer av Oprah Winfrey, och aktuell med nya boken "Kärlekskris – så går du vidare efter otrohet".
"Grön kosmetika är framtiden"
0
I en liten källarlokal 2008 startade syskonen Anna-Lena Wiklund Rippert och Johan Wiklund det ekologiska hudvårdsmärket c/o Gerd. Produkter med råvaror som är etiskt riktiga för både natur, djur och människa är viktigt för dem båda.