Debatt: Fria vårdvalet – inte så fritt?
0
Debattören, journalisten Maria Torshall, menar i ett blogginlägg för Ytterjärna Forum att det fria vårdvalet i Sverige i praktiken inte är fritt – utan ett resultat av politikernas redan gjorda val. De borde istället stanna upp och lyssna på sina medborgare, menar hon.
Hållbar och naturlig omega 3 från havet
0
Med havet som källa tar BioSalma tillvara på det som inte hamnar på tallriken, och ger oss bärnstensfärgade omega-3, utan att ta bort eller lägga till något. "Historiskt har det visat sig att människor som levt och tagit en större del av sin föda från havet fått en bättre hälsa", säger Emil Oldén, livsmedelsagronom på BioSalma.
Skydda ögonen i vinter!
0
Det är inte bara på sommaren som vi behöver solglasögon. Faktum är att solens strålar är extra skadliga under vintern, särskilt om du vistas där det är snö.
Läkemedelsverket: Ingen oro med kopparspiral
0
Kopparspiral är ett vanligt preventivmedel i Sverige, men på senare år har antalet anmälningar om biverkningar ökat. Läkemedelsverkets utredning slår dock fast att enbart ett par av dem kan kopplas till spiralen.
Probiotika förbättrar tarmfloran hos cancerdrabbade
0
Kan probiotika bromsa utvecklingen av cancer i tjocktarmen? Ja, det är förhoppningen bland de forskare som studerat hur man kan påverka tarmfloran med kosttillskott.
Ingen träning på resan – om familjen är med
0
Yogahelg, löparvecka eller en weekend full av inspirerande träningspass och hälsosam mat. Ja, tack, säger många svenskar – men bara i sällskap av partnern eller kompisgänget. Reser man med familjen är det helt andra saker som prioriteras, visar en ny undersökning.
Nu ska 50-plussarna lära sig nätdejta!
0
Nätdejting har länge varit ett populärt sätt att träffas för svenska singlar. Men inte i alla åldrar! 50-79-åringarna har förblivit skeptiska, något den nya tjänsten Ourtime vill ändra på.
Åt som på stenåldern – gick ner i vikt
0
Grönsaker, magert kött, fisk, fågel, ägg, skaldjur, frön, nötter, olja och frukt ingick i den diet som fick kvinnor att både gå ner i vikt och hålla vikten bäst efter klimakteriet. Det visar en ny studie från Umeå universitet.
Hälsovecka på västkusten
0
Den bästa motion är den som blir av, brukar det heta. Ett bra sätt att peppa sig och komma igång är att testa något nytt. Och nästa vecka bjuds du som bor i Göteborg på massor av chanser att träna – gratis!
Pröva Hälsas digitala kurs i medveten andning!
0
"Lär dig andas medvetet" heter en unik kurs från tidningen Hälsa som du kan använda på datorn, läsplattan och i mobilen. Perfekt att satsa på inför och efter Andningens dag den 3 februari!