För mycket jobb på jobbet
0
Känner du att pulsen går upp bara genom att du tänker på att julstressen ska läggas ovanpå din redan höga arbetsbelastning? Då är du inte ensam. Nästan hälften av svenskarna har för mycket att göra på arbetet – och hela 56 procent skulle gärna byta jobb.
Dåligt hälsobetyg för svenska barn
0
D+ i fysisk aktivitet och C+ i stillasittande – det är betyget svenska barn får av det globala nätverket Active Healthy Kids Global Alliance. Och detta trots att samma rapport visar att vi har väldigt goda möjligheter att röra på oss!
Boosta huden med bakterier
0
Att goda bakterier främjar tarmfloran och påverkar vår hälsa positivt vet de flesta vid det här laget. Men även huden mår bra av probiotika, visar ny forskning.
Så förebygger du huvudvärk
0
Över två miljoner svenskar får spänningshuvudvärk någon gång i veckan och nära hälften av alla kvinnor har huvudvärk minst en gång i månaden. Men när blir huvudvärken egentligen farlig – och vad kan du göra för att slippa den?
Ge av din tid!
0
Vi närmar oss december och köptempot skruvas upp hela tiden. Men det finns viktigare saker än prylar att ge bort. Det visar inte minst den kampanj mot självmord som Suicide Zero lanserar inför jul.
Svenskar får allt sämre kondition
0
På drygt 20 år har andelen svenskar med hälsofarligt låg kondition ökat från 27 till 46 procent. Största boven i dramat tros vara vårt ökade stillasittande.
Årets julklapp är återvunnen!
0
I en tid av klimatångest och hållbarhetsfokus är utmärkelsen av "Det återvunna plagget" som årets julklapp 2018 helt rätt!
Känner du till Projekt 333?
0
Varje svensk köper i genomsnitt 13 kilo kläder och hemtextil varje år. Samtidigt slänger vi åtta kilo var. Galet? Ja, men förmodligen också ett resultat av att vi är för dåliga på att tänka efter före – både vad gäller shopping och slängande. Men det finns många bra tips!
Fynda på White Monday
0
Som en motreaktion till Black Friday kommer nu White Monday som uppmanar oss att laga, hyra och shoppa second hand istället för att köpa nytt.
Rätt mat och motion – bästa medicinen mot artros!
0
Det börjar ofta med stelhet och ömhet när du rör dig samt leder som knakar och knarrar. Men tro inte att du ska vila dig i form. Artros är en folksjukdom – och den bästa medicinen är rörelse och nyttig mat.