Så påverkas huden av stress
0
Långvarig stress inverkar både på hälsan och välmåendet. Men även huden påverkas och skadas av en alltför uppskruvad tillvaro.
Yoga bra för äldre
0
Trodde du att man måste vara ung och smidig för att utföra yoga? Absolut inte! Yoga ger massor av hälsovinster även för seniorer!
Lyssna – utan att bli störd!
0
När slängde du dig i soffan för att lyssna på musik senast? Utan att sms:a, kolla Facebook eller svara på ett mejl samtidigt? Gör det, uppmanar forskarna, för hjärnans skull!
Psykiska problem trots mediciner
0
Vid Graves sjukdom har de drabbade förhöjda värden av sköldkörtelhormon. Dock kvarstår symtom som stresskänslighet, trötthet och minnesproblem ofta även då värdena normaliserats. Nu håller forskarna på att ta reda på varför.
Kom i balans med medveten stresshantering!
0
Lever du ett stressigt liv där du balanserar på gränsen för vad du orkar? Vill du öka din medvetenhet när det gäller din stress, bryta onda cirklar och förebygga att gå in i den berömda väggen? Läs mer om hur du når balans och stressar ner genom vår nya webb-kurs "Medveten stresshantering".
Grattis på vegodagen!
0
I morgon 1 oktober firar vi vegetariska världsdagen. Men hur upplever svenskarna egentligen det att laga vegetariskt – lätt eller krångligt?
Dags att handla rosa
0
Snart går vi in i oktober. Färga den rosa du med genom att bidra till den viktiga bröstcancerforskningen!
Balans i livet värderas högst
0
Sneglar du också avundsjukt på dem som lyckas kombinera karriären med en meningsfull fritid? Som hinner umgås med vänner trots att kalendern är fulltecknad? Då är du inte ensam. En ny undersökning visar nämligen att balans i livspusslet och tid med vänner är det anses ge högst status – ett ideal som långt ifrån alla når upp till.
Kemikalier kan påverka könshormoner
0
Våra skönhetsprodukter är under ständig lupp och senaste rapporten handlar om hur flera av vår vanliga kemikalier kan påverka de kvinnliga könshormonerna.
Matmönstret avgör hälsan
0
Hur ska vi egentligen äta för att leva mest hälsosamt? Inte nödvändigtvis genom att undvika vissa enskilda livsmedel, visar en ny studie från Lunds universitet.