Elaine Eksvärd: "Övergreppen har gjort mig till aktivist"
Sveriges mest välkända retoriker är VD och mamma till tre barn. Men hon är också överlevare av sexuella övergrepp i barndomen – vilket gjort henne till en rakryggad fighter som brinner för att skydda barn och kvinnor. För att må bra mediterar hon dagligen, tränar crossfit – och undviker mingel och kallprat.
Ett monster i terapisoffan
Tillsammans har de lagt några av historiens klassiska skräckfigurer på terapisoffan. Nu är psykologen Jenny Jägerfeld och skräckförfattaren Mats Strandberg aktuella med romanen "Monster i terapi".
5 budord vid (förkyld) träning
Snuvig, hostig eller allmänt hängig – och ändå träningssugen! Men: kan du träna trots att du är förkyld och i så fall vad? Idrottsläkaren reder ut de snoriga frågetecknen.
Kryddig nachos och texmex-röra på ärtor
Kryddig nachos och texmex-röra på ärtor
Guacamolen är ofta ett givet tillbehör till tacos. Men visste du att det går åt mängder med vatten och att skog skövlas vid odling av denna nyttiga frukt? Här får du recept på lyxigt avokadofritt tacomys som är såväl hälsosamt som miljövänligt.
Må bra genom hela klimakteriet – med funktionsmedicin
Må bra genom hela klimakteriet
Irritation, oro, vallningar, sömnproblem och gråtmildhet – många kvinnor lider av klimakteriebesvär, helt i onödan. Men med hjälp av funktionsmedicin som bioidentiska hormoner, mindre stress och hälsosam kost kan du må bra genom hela klimakteriet.
Antar du hälsoutmaningen?
Ulrika Davidsson är kostrådgivare och författare till boken "66 day challenge" som handlar om hur du kan förändra ditt liv och starta nya hälsosamma vanor. Här är hennes tre bästa tips!
Kärleksfull rödbetsmandelmjölk med vanilj
Näringstäta pulver av rödbeta, blår, lingon, hallon, eller som här rödbeta, är enkla att ha i färsk mandel­mjölk. Prova att göra egen, det blir så mycket godare. Här får du ett enkelt och kärleksfullt rosarött recept!
Lisa Miskovsky: "Naturen har en läkande effekt"
Lisa Miskovsky: "Naturen har en läkande effekt"
Sveriges sportigaste och mest jordnära stjärna jonglerar en vardag som känns som en Rubiks kub och har fått kämpa för rätten att säga nej i en tuff bransch. Lugnet och sitt rätta element utanför musiken hittar hon i bastun, i skogen – eller på en surfingbräda på havet med en säl som enda sällskap.
Hampa - största gröna skönhetshajpen
Den medicinska behandlingen inom bland annat smärtlindring vittnar om hampans hälsofördelar. Nu har oljan från de karakteristiska gröna bladen tagit sig in i skönhetsbranschen och gjort succé genom både sin anti aging-effekt på huden och låga klimatpåverkan.
Meditation mitt i city
Meditation mitt i city
Ta en paus från stressen och slut ögonen en stund! På en nyöppnad meditationsstudio mitt i centrala Stockholm erbjuds meditation till stressade citybor, flera gånger per dag.