Vi blir glada av att grilla!
0
Att grillat är gott och ett sommartecken håller nog de flesta med om. Men visste du att grillning även är bra för vår psykiska hälsa?
Podd uppmärksammar MS
0
30 maj är Internationella MS-dagen. Vill du lära dig mer om sjukdomen tipsar vi om MS-podden, som drivs av Hanna Lind som själv fick sin diagnos för sex år sedan.
Satsa på en stressfri vardag
0
Måndagen den 28 maj är Stressfria dagen. Och vad kan passa bättre i hektiska maj än lite slow down-tips från författaren, föreläsaren och arbetsglädjeexperten Christina Stielli
Delta i #absentforgirls
0
Måndagen den 28 maj är Internationella Mensdagen. I manifestationen #absentforgirls uppmanar Plan International oss alla att utebli från sociala medier denna dag, för att visa solidaritet med alla de miljontals tjejer som missar skolan för att de har mens.
Marschera mot mödradödligheten
0
Idag, lördagen den 26 maj, anordnar RFSU Barnvagnsmarschen på 50 orter i landet. Syftet är att uppmärksamma de ca 800 kvinnor som varje dag dör av komplikationer vid abort, graviditet och förlossning runt om i världen.
Vanliga myter om solskydd
0
Maj har slagit rekord i sol och värme – och vi fortsätter att njuta! Enligt Apoteket har efterfrågan på solkräm skjutit i höjden, men fortfarande finns det en del envisa myter som lever sig kvar.
Väck kroppen med en solhälsning!
0
Solhälsningar värmer upp kroppen, fyller dig med energi och ökar din flexibilitet. Häng med när Hälsas Susanne Hovenäs demonstrerar solhälsning A.
Ta cellprov i veckan!
0
Mellan den 21-27 maj uppmärksammas vikten av att ta cellprov lite extra i svenska landsting. På många ställen anordnas gratis drop in under vecka 21 – ett besök som kan bli en billig livförsäkring!
Skolgympan lägger grunden
0
Gillade du idrottslektionerna i skolan? Då är chansen god att du lever ett hälsosamt liv idag – till skillnad från dina skolkande klasskamrater!
Slipp problem vid datorn
0
För tio år sedan kände vi inte till begreppet musarm. Idag sitter vi allt längre tid framför våra bildskärmar, både på jobbet och hemma, vilket ofta leder till smärtor i armar, axlar och nacke. Men problemen kan förebyggas!