Ställer du också diagnos på dig själv?
0
En ny undersökning, gjord av Sifo och Viktväktarna, visar att det är vanligt att man undviker viss träning eller kost av hälsoskäl – dock utan att diagnosen ställts av läkare, dietist eller sjukgymnast.
Slipp magsjuka under rötmånaden
0
Det är inte bara vi människor som trivs när det är varmt och fuktigt väder – det gör även bakterierna. Men lugn! Vi har tipsen för hur du klarar dig undan magsjuka under rötmånaden.
Ny sajt om artros
0
Artros är världens vanligaste ledsjukdom, men trots det är okunskapen stor, både bland de drabbade och inom sjukvården. Men nu finns en ny sajt som samlar information och vetenskapliga rapporter på ett ställe.
Sov gott och slipp demens
0
En ny studie visar att de som lider av sömnstörningar i medelåldern eller 60-70-årsåldern löper en större risk att drabbas av demens än de som sover bra.
Njut – men var försiktig – i värmen!
0
Det soliga vädret håller i sig och på många håll är temperaturen hög. Härligt, men också en del att tänka på – framför allt om du tillhör en riskgrupp.
Hälsas stora glasstest 2018!
0
Så semestertränar du bäst
0
Tufft att hålla uppe träningsmotivationen i sommar? Här ger hälsoexperten Blossom Tainton sina bästa tips för dig som vill, men har svårt att komma till skott!
Detta äter vi helst i sommar
0
En ny undersökning visar vad nästan varannan svensk kvinna föredrar i sommarvärmen. Är du en av dem?
Bra med motion vid cancer
0
Att leva med, och få behandling för, cancer får många att känna sig trötta och vilja vila mer. Forskningen visar dock att det är bättre att röra på sig eller – framförallt – att minska sitt stillasittande.
Laga så att alla kan äta
0
Glutenfri paj, våfflor utan ägg, dessert för en vegan… Det är inte alltid helt lätt att hitta recept som passa alla smakriktningar och allergier. Men nu finns sajten där du enkelt utesluter ingredienser och får receptförslag utifrån det!