Artiklar

Skribent: Linda Unnhem


Nyttig mat ger större hjärna
Nyttig mat ger större hjärna
Gillar du grönsaker, frukt, fullkorn, nötter och fisk? Då är chansen stor att din hjärna är lite större än andras, vilket kan ge dig hälsofördelar när du blir äldre. Detta visar en ny nederländsk studie.
Välj rätt glasögon i solen!
Välj rätt glasögon i solen!
Tittar du mest på bågarna när du väljer solglasögon? Dags att tänka om! Fundera istället över när och hur du främst tänker använda glasögonen och välj ett par utifrån det!
Podd uppmärksammar MS
Podd uppmärksammar MS
30 maj är Internationella MS-dagen. Vill du lära dig mer om sjukdomen tipsar vi om MS-podden, som drivs av Hanna Lind som själv fick sin diagnos för sex år sedan.
Satsa på en stressfri vardag
Satsa på en stressfri vardag
Måndagen den 28 maj är Stressfria dagen. Och vad kan passa bättre i hektiska maj än lite slow down-tips från författaren, föreläsaren och arbetsglädjeexperten Christina Stielli
Delta i #absentforgirls
Delta i #absentforgirls
Måndagen den 28 maj är Internationella Mensdagen. I manifestationen #absentforgirls uppmanar Plan International oss alla att utebli från sociala medier denna dag, för att visa solidaritet med alla de miljontals tjejer som missar skolan för att de har mens.
Marschera mot mödradödligheten
Marschera mot mödradödligheten
Idag, lördagen den 26 maj, anordnar RFSU Barnvagnsmarschen på 50 orter i landet. Syftet är att uppmärksamma de ca 800 kvinnor som varje dag dör av komplikationer vid abort, graviditet och förlossning runt om i världen.
Vanliga myter om solskydd
Vanliga myter om solskydd
Maj har slagit rekord i sol och värme – och vi fortsätter att njuta! Enligt Apoteket har efterfrågan på solkräm skjutit i höjden, men fortfarande finns det en del envisa myter som lever sig kvar.
Ta cellprov i veckan!
Ta cellprov i veckan!
Mellan den 21-27 maj uppmärksammas vikten av att ta cellprov lite extra i svenska landsting. På många ställen anordnas gratis drop in under vecka 21 – ett besök som kan bli en billig livförsäkring!
Skolgympan lägger grunden
Skolgympan lägger grunden
Gillade du idrottslektionerna i skolan? Då är chansen god att du lever ett hälsosamt liv idag – till skillnad från dina skolkande klasskamrater!
Slipp problem vid datorn
Slipp problem vid datorn
För tio år sedan kände vi inte till begreppet musarm. Idag sitter vi allt längre tid framför våra bildskärmar, både på jobbet och hemma, vilket ofta leder till smärtor i armar, axlar och nacke. Men problemen kan förebyggas!
Trygga barn i badet
Trygga barn i badet
Grunden till simkunnighet läggs redan hemma i badkaret. Med den nya appen Babybojen vill den före detta elitsimmerskan Therese Alshammar lära ut hur man som förälder kan få sitt barn att känna glädje och trygghet i vatten – och bidra till att minska antalet drunkningsolyckor.
Byt en bok idag!
Byt en bok idag!
Miljövänligt, bra för hälsan, helt gratis och grymt trevligt! Idag arrangeras Stora Bokbytardagen över hela landet, men det förstås lika lätt att ordna sitt eget lilla bokbord.
Bättre kunskap om celiaki
Bättre kunskap om celiaki
I takt med att det blivit trendigt att utesluta gluten ur kosten har antalet osäkra informationskällor blivit allt fler. Nu önskar sig Svenska Celiakiförbundet nationella och pålitliga råd från Socialstyrelsen.
Fira Cykelns dag!
Fira Cykelns dag!
Sköna maj är äntligen här – och vad passar då bättre än att trampa ut i naturen på Cykelns dag, lördagen den 12 maj! Men även om vi är många som cyklar, kan vi bli fler. Det visar Cykeltrendrapporten 2018.
Hitta dina hållbara favoriter
Hitta dina hållbara favoriter
Försöker du göra så naturliga val som möjligt till badrumsskåpet? Då ska du spana in vinnarlistan från Organic Beauty Awards – kanske döljer sig där någon ny favoritprodukt!
Ojämlikt inom idrotten
Ojämlikt inom idrotten
Att motionera och röra på sig är viktigt för alla. Ändå är det killarna som gynnas när det delas ut ekonomiskt stöd inom idrotten. Likaså är det fortfarande mest män som bestämmer i de olika idrottsförbunden.
Kolla huden utan remiss!
Kolla huden utan remiss!
Om hudcancer upptäcks i tid kan den oftast botas med en enkel operation. Ta därför chansen att under Euromelnoma-veckan, den 14-18 maj, kolla upp dina hudförändringar utan remiss!
Rörliga seniorer i Sverige
Rörliga seniorer i Sverige
Nio av tio tränar regelbundet, och 40 procent motionerar mer än för fem år sedan. Det är bara några av flera glädjande siffror från årets SeniorBarometer.
EU vill ha globalt förbud
EU vill ha globalt förbud
Snart kan ett globalt förbud mot djurtestad kosmetika bli verklighet. 3 maj röstade ledamöterna i EU-parlamentet för att stötta den kamp som bland annat drivs av The Body Shop och Djurens rätt.
Se över mässlingsskyddet
Se över mässlingsskyddet
Mässling är en ovanlig sjukdom i Sverige, men desto vanligare utomlands. Ska du resa under semestern kan det därför finnas anledning att se över familjens skydd.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent