ArtiklarNektarinparfait med fikon och körsbär
Nektarinparfait med fikon och körsbär
Bananglass är enkelt att göra och kan varieras efter vad som finns i skafferi och frys. Till denna parfait har jag valt syrliga nektariner! Hemligheten med att få till rätt konsistens är att mixa med lite nötmjölk eller grädde. Godast blir det om den serveras direkt.
Svarta vinbär – blåsvarta 
beskyddare!
Svarta vinbär – blåsvarta 
beskyddare!
Svarta vinbär förtjänar att få sin status höjd från lite undanskuffat trädgårdsbär till det nordiska superbär det faktiskt är! Hemligheten stavas framför allt antocyaniner – kraftfulla antioxidanter som skyddar såväl immunsystem som muskler.​
Basilika- och jordgubbsspritzer
Basilika- och jordgubbsspritzer
Smakkombinationen i denna drink är så somrig och kan enkelt förändras med mynta/nektarin, mynta/vattenmelon – eller byt ut vattnet mot örtte! Kombuchan gör drinken extra festlig och nyttig med sina goda enzymer och bakterier. Det går även att använda kolsyrat mineralvatten för att få till bubbligheten
Finn din ikigai – meningen i ditt liv​!
Finn din ikigai – meningen i ditt liv​!
Är du på rätt plats i livet eller känner du att något saknas? Ta hjälp av den uråldriga japanska filosofin ikigai för att hitta meningen med ditt liv. När du lever i enlighet med din ikigai tar du dig lättare igenom svårigheter och känner större livsglädje.​
Gul tomatsoppa med sojastekt majs
Gul tomatsoppa med sojastekt majs
Denna soppa blir så god – och vacker! Toppingen är viktig eftersom man gärna vill få textur i soppan. Toppingen kan bestå av nötter, råa finhackade grönsaker (som i en klassisk gazpacho) eller örter och hampafrön. Tillaga gärna dagen före.
Hennes mission: Utbilda bort magont
Hennes mission: Utbilda bort magont
Vi har sett henne som expert i teve och i reklamen för mejeriprodukter med goda bakterier. Dietisten och IBS-experten Sofia Antonsson brinner för att få ordning på våra bråkiga magar – och vill att vi ska prata mera skit!
Ljuvlig avokado-cheesecake!
Ljuvlig avokado-cheesecake!
En smakrik skapelse som är lika rolig att göra som god att äta – och med många spännande ingredienser! Har du inte miso och näringsjäst så kan de uteslutas. Jobba då fram den fylliga goda smaken med tamarisoja och örtsalt. Servera cheesecaken på mingel med många gäster, men tänk på att den gärna vill stå svalt fram till servering. Den passar även bra som förrätt till en sommarmiddag.
Läk med hjälp av hästar
Läk med hjälp av hästar
Hästar har en fantastisk förmåga att läka allt från trauman 
och fobier till ätstörningar och ångest. I mötet med en häst kan vi se oss själva och våra verkliga utmaningar på ett rakt och okonstlat sätt. 
Hälsa har mött både en specialist på hästars läkande förmåga, och en kvinna som blivit hjälpt.
Smarta tekniken som ger trygghet i spåret
Smarta tekniken som ger trygghet i spåret
Studier visar att allt fler känner oro när de är utomhus, under både dagtid och sena kvällar. I Plegiums försvarsspray finns fem funktioner som enkelt aktiveras med ett knapptryck. Så fungerar den smarta produkten.
Självmedkänsla skapar lycka
Självmedkänsla skapar lycka
Visste du att människor som har självmedkänsla är lyckligare och mer nöjda med livet? De har också bättre relationer, fysisk hälsa och bättre motståndskraft mot svårigheter i livet. Så här blir du mer självmedkännande!
Hälsas glasstest 2019!
Hälsas glasstest 2019!
Vi har provsmakat 5 svalkande glassar "med fördelar" – som sticker ut hälsomässigt eller hållbarhetsmässigt. Glass som är ekologisk, vegansk, hållbar, raw eller sockerfri (eller allt!). Vilken blir din favorit 
i sommar?​
Kombucha på tre sätt!
Kombucha på tre sätt!
Fermenterad, probiotisk och pärlande god utan att vara för söt. Kombucha är drycken på allas läppar, och inte minst i allt fler magar, där den gynnar vår tarmflora och hälsa. Hitta din favorit bland dessa tre vitt skilda recept med kombucha!
Stressad matte, stressad hund
Stressad matte, stressad hund
Blir din hund uppjagad och orolig när du känner dig stressad? Det stämmer i så fall väl överens med de resultat som forskare vid Linköpings universitet fått när de mätt kortisolnivåerna hos hundar och deras ägare.
Slipp bett med DJ Myggbetty
Slipp bett med DJ Myggbetty
Kan dubstep-musik göra att myggen lägger vingarna på ryggen? Ja, menar Apotek Hjärtat som tagit fram Smashing Mosquito Summer Edition 2019 med syftet att hålla myggen på avstånd!
Ett kreditkort – varsågod svälj!
Ett kreditkort – varsågod svälj!
Visste du att du får i dig mikroplast motsvarande ett kreditkort på 5 gram – varje vecka? På ett år blir det ett kvarts kilo plats, som framförallt kommer från vattnet vi dricker, men även från vanliga livsmedel som salt, öl och skaldjur. Och vad all mikroplast gör med vår hälsa har forskarna ännu ingen klar överblick av.
Hållbar mat ska rädda oss
Hållbar mat ska rädda oss
Lär känna "doldis-grödorna" som vi måste äta mer av för en hållbar planet – och som är de mest anpassningsbara i skiftande och svåra klimatförhållanden.
Säkrast att öka D-vitaminnivåerna genom kosten
Säkrast att öka D-vitaminnivåerna genom kosten
Unnar du dig lite extra tid i solstolen för att kroppen ska bilda D-vitamin? Då kan det vara läge att tänka om. En ny rapport från Strålsäkerhetsmyndigheten visar att det är bättre att se till att få i sig D-vitamin kosten än genom solen.
Så slipper du fästingar
Så slipper du fästingar
Det pratas ofta om "fästingår", men enligt experten Kajsa Glemhorn är det alltid läge att vara vaksam. Antalet fästingar blir fler och fler, liksom områdena där sjukdomen TBE upptäcks.
Här tränar flest
Här tränar flest
Var i landet hittar vi de mest aktiva motionärerna? Ja, svaret tror sig hälsokedjan Life ha i Hälsobarometern för 2019.
Så tränar vi helst
Så tränar vi helst
Powerwalks är mest poppis, många tränar ihop med en familjemedlem och 7 av 10 seniorer tror att de kommer att fortsätta träna efter 80. Det är några av resultaten i Garmins nya Fitnessrapport.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent