ArtiklarSov gott med ASMR – rogivande  vardagsljud!
Sov gott med ASMR – rogivande vardagsljud!
Får du rysningar och känner ett obegripligt välbehag av viskningar, löv som knastrar eller en klippande frisörsax? Då kan du uppleva fenomenet ASMR – en växande trend inom välbefinnande som får dig att stressa ner och komma till ro.
Puffat riste med körsbärscoulis och kombucha
Puffat riste med körsbärscoulis och kombucha
Två drycker som både är antioxidantrika och stärkande för tarmfloran mixas i denna härliga vinterdrink och skapar tillsammans smaksensationer som gästerna sent ska glömma.
Minska ditt "gröna gap"!
Minska ditt "gröna gap"!
Klyftan mellan våra gröna mål och våra gröna handlingar kallas "The green gap". Här är tre sätt att minska ditt gap!
Sofie Sarenbrant: "Att vara i stallet är som terapi"
Sofie Sarenbrant: "Att vara i stallet är som terapi"
Hon hämtar inspiration till sina deckare under löprundor – och hästarna i stallet är hennes "terapeuter" . Hälsa möter den storsäljande författaren i Stockholms minsta hus och pratar träning, stress och utanförskap.
Saffran – rena lyckopillret!
Saffran – rena lyckopillret!
Visste du att saffran inte bara sätter färg och smak på julbaket – växten kan faktisk också lindra vid depression och kanske kanske även symtomen vid Alzheimers sjukdom.
Five spice nudelsallad med svamp
Five spice nudelsallad med svamp
Five spice förekommer ofta i det kinesiska köket. Det är en kryddblandning som består av stjärnanis, vitpeppar, kanel, fänkålsfrö och nejlika. I denna juliga sallad, perfekt i december, som lättare rätt på julbordet eller glöggminglet, gifter sig kryddorna fint med japanska sobanudlar. Så gott!
Ta makten  över smärtan!
Ta makten över smärtan!
I Sverige lever 55 procent i åldern 25–54 med värk. Är du en av dem, och är trött på att läkemedel är den enda hjälp du erbjuds? I "Boken om ont" tar författarna ett helhetsgrepp på smärta och hur du själv kan påverka din livssituation.
Så slipper ni tjafset i jul!
Så slipper ni tjafset i jul!
Är förväntningarna på julen lika höga som ljudnivån på era gräl? Tjafsas det om julklappsinköp, bakning med barnen och städning...? Ta hjälp av konfliktlösarens tips för en mer fröjdefull jul.
Grönkål – julens supermat!
Grönkål – julens supermat!
Julbordets mest givna råvara för den hälsointresserade: den hajpade grönkålen är en riktig tiopoängare som dämpar inflammation och skyddar hjärta, kärl, immunförsvar, ögon och benstomme.
Fast och slät hy  med gua sha!
Fast och slät hy med gua sha!
Gua sha har sina rötter i den kinesiska medicinen och innebär att man med hjälp av en sten skrapar lätt över huden. Cirkulationen triggas då igång, huden blir fastare och påsarna under ögonen försvinner med omedelbar verkan. Här är allt du behöver veta om den naturliga skönhetssnackisen.
Pepparkaksbakad pumpa på spett med ingefärssyltat äpple
Pepparkaksbakad pumpa på spett med ingefärssyltat äpple
Läckert och kryddigt alternativ till snittar på glöggminglet, där söta äpplen och syrlig ingefära möter salt blåmögelost och pepparkakskryddor får "pimpa" pumpan!
Ny webbkurs:  Rensa, organisera & inreda – Feng shui och KonMari
Ny webbkurs: Rensa, organisera & inreda – Feng shui och KonMari
Den här kursen är till för dig som vill påbörja en personlig resa och omvandla ditt hem till en plats du älskar. Du vill inspireras till att förvandla både dina inre och yttre rum genom att rensa, organisera och inreda hemma.
Mindre avokado, mer asiatiskt!
Mindre avokado, mer asiatiskt!
Framtidens mattrender handlar om uppvaknande och medvetenhet kring såväl konsumtion som social rättvisa. Här är de starkaste, "nyvakna" mattrenderna.
Lär dig älska livet – med "the work"!
Lär dig älska livet – med "the work"!
Oroar du dig ofta för hur framtiden ska bli? Eller känner dig stressad när du oförberedd blir inkallad till chefen? "The work" är en metod som hjälper dig att identifiera, ifrågasätta och lossa de tankemönster som får dig att må dåligt – och hitta lyckan i livet.
Rödbetssoppa med japansk twist
Rödbetssoppa med japansk twist
Boosta kroppen med antioxidanter, fibrer och nitrat (som ger mer uthållighet) med rödbetor i denna supersoppa med japansk twist.
Täta bröst – en cancerfara
Täta bröst – en cancerfara
Kvinnor med täta bröst får lättare bröstcancer och det är dessutom svårare för läkarna att upptäcka dessa tumörer på mammografin. Därför arbetar forskarna nu febrilt för att alla kvinnor ska få ett klart besked om de har täta bröst eller ej.
12 frågor och svar om probiotika!
12 frågor och svar om probiotika!
Det sägs att 80 procent av vårt immunförsvar sitter i tarmen och att bakterierna där har direkt koppling till hjärnan och nervsystemet. Med hjälp av probiotika får vi en balanserad tarmflora och stöttar både kropp och knopp. Dietisten Sofia Antonsson berättar allt du behöver veta om superbakterierna.
Är du en scrollzombie?
Är du en scrollzombie?
Känner du behov av att kolla din mobil hela tiden, även på toa eller vid middagsbordet? Då kanske du har blivit en tvättäkta scrollzombie. Men det går att vänja sig av med ditt beteende och nå digital balans, försäkrar bokaktuella Sven Rollenhagen, själv en tidigare scrollzombie.
Kickstarta din vegovardag – med den nya gröna kostcirkeln!
Kickstarta din vegovardag – med den nya gröna kostcirkeln!
Fler och fler studier pekar åt samma håll – växtbaserad kost gör dig friskare. Kom igång med din nya veganvardag och lär dig äta enligt nya kostcirkeln The power plate.
Lev friskare med lektinfri kost!
Lev friskare med lektinfri kost!
Tycker du att du lever hälsosamt, men dras ändå med problem som övervikt, trötthet, magbesvär eller ledvärk? Då ska du hålla utkik efter så kallade lektiner i din kost, menar hjärtläkaren och forskaren Steven R Gundry, som skrivit boken "Växtparadoxen".

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent