ArtiklarPromenera bort det onda
Bara var tionde behöver opereras för artros. Bättre än mediciner mot lättare artros är motion, det förebygger också.
10 naturliga smärtlindrare
Det finns flera kosttillskott och naturläkemedel som kan lindra vid artros och reumatism. Ofta har de antiinflammatoriska effekter.
Skratta dig smärtfri
Stillasittande och stress är orsaken till att fler och fler får ont i kroppen. Bästa behandlingen är ofta att se över livsstilen och att leva lugnt och harmoniskt.
Välj rätt i butiken!
Vad du stoppar i korgen när du handlar spelar roll. Vi hjälper dig att göra smarta val som får både dig själv och planeten att må bra.
Välj rätt fibrer
Byt ut den vita frukostfrallan mot en mörk skiva knäcke för hälsans skull. Fibrer från fullkorn minskar kraftigt risken att dö i cancer, hjärt-, lung- och infektionssjukdomar.
Långsamhetens lov på cykel
Visst kan det blåsa och vara uppförsbackar, men det hindrar inte trebarnsfamiljen Loinder-Arvidsson att trampa längs vägarna.
Ytspänning i vild natur
Sälar som smyger sig på bakifrån, älgar som plötsligt dyker upp på en liten ö långt ut i skärgården. Med kajaken kommer du nära naturen och vattenytan.
Andlösa vyer på vandring
Soliga dagar över skiftande berg. Vandringar på dagarna och god mat på kvällarna. Så ser första veckan i juli ut för Birgitta Antoni.
Kom igång efter semestern
För att du skall få träningen att funka när sommaren klingar av och hösten är här har sjukgymnasten Marie Larsson gjort ett program som du lätt kommer igång med.
I grönsakslandet: Jordgubbar
Den svenska jordgubbssäsongen är alltid lika efterlängtad. Våra långa, ljusa sommarnätter gör att bären utvecklar extra fin arom och mjuk sötma.
Gör tvärtom och bli lycklig
Våga gå mot strömmen, lyssna inte på gnällhörnan och tro på dina idéer, då blir du framgångsrik och lycklig, anser Max Söderpalm som skrivit boken "Tvärtom".
Skräm bort myggen
Envist surrar de runt huvudet. Sedan sitter vi där och kliar sönder deras röda irriterande bett. Men det finns naturliga sätt att hålla plågoandarna på avstånd.
I grönsakslandet: Rabarber
Sommartid är rabarbertid. Njut av en skål rabarberkräm med mjölk, en bit rabarberpaj eller ett glas iskall rabarbersaft. Ska du grilla är det perfekta tillbehöret rabarberchutney.
Terapier på tapeten
Att lösa familjeproblemen hos terapeuten och stressa av med mindfulness är fortfarande hett. Men nyast på terapihimlen är en kombination av samtal och beröring. Vi har tagit tempen på de senaste metoderna.
Här är de nya superlivsmedlen
Vi har tagit reda på vad de nya superlivsmedlen faktiskt är bra på och nutritionist Ulla Johansson ger sin syn på forskningen.
Växter med superkraft
Boosta hälsan med superfood! Ashwaganda, yacon, maca och chia är bara några av flera exotiska superlivsmedel som dykt upp i Sverige. Hur nyttiga är de egentligen? Vi har tagit pulsen på de allra färskaste tillskotten i hyllan.
Promenera dig glad
Ut och njut av långa härliga promenader. Oslagbart som fettförbrännare och humörhöjare och det enda som behövs är ett par bra skor.
Klorofyll för själen
Du kan göra mycket själv för att stressa av och må bra. Flytta ut i grönskan och fyll dig med kraft och energi från naturens under.
Trädgård på recept
Studera myran på grusgången eller bladets fina mönster och känn hur bra du mår i hela kroppen. Skapa en relation till naturen! Den ger dig kraft och lugn när du vill stressa av.
Höj självkänslan på ett äkta sätt
Det finns inga enkla lösningar på hur man får bra självkänsla. Här får du docent Magnus Lindwalls bästa tips!

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent