ArtiklarVila hjärnan med meditation
När man mediterar sänks aktiviteten i de delar av hjärnan som används när man dagdrömmer, men också vid psykiska störningar som autism och schizofreni.
Gott och grönt i advent
Glöggmingel eller pysselkväll, här bjuder vi på härliga rätter som passar perfekt att mumsa på i väntan på julafton.
En livsglad hälsoinspiratör
I över tio år led Zarah Öberg av konstant huvudvärk. Drygt 20 år gammal fick hon två hjärnblödningar och förlorade minnet och talet. Idag har hon vigt sitt liv åt att få andra att må bra.
God viktsäker jul!
En av årets svåraste utmaningar närmar sig, att klara jul- och nyårshelgerna utan att gå upp i vikt. Men med rätt taktik kan du klara det!
Bättre märkning ger medvetna matval
Goda nyheter för dig som bryr dig om vad du äter! Nya regler för märkning av livsmedel ska ge oss mer information och bättre läsbarhet.
Pengar att tjäna på mindre svinn
Genom att ta vara på matresterna och planera bättre kan varje svenskt hushåll spara ca 5000 kr per år och samtidigt göra en insats för miljön. Här får du de bästa knepen för hur du kan minska matsvinnet.
Dogge diggar doggybag
Orkar du inte äte upp maten när du äter ute? Fler och fler restauranger inför doggybag. Minska matsvinnet och gör som Dogge Doggelito – fråga efter en påse du också.
Goda uppväxtvillkor minskar risken för utbrändhet
Ogynnsamma förhållanden i barn- och ungdomsåren kan försämra hur vi mår på jobbet flera årtionden senare.
Lyckligare av sex
Ett fungerande samliv är viktigt för både allmän och äktenskaplig lycka. Ny forskning visar att ju oftare äldre gifta personer har sex, desto lyckligare känner de sig.
Fritidsmotion bättre än tungt arbete
Medan träning på fritiden är positivt för hälsan, ger ett fysiskt krävande arbete motsatt effekt. Ju tyngre jobb, desto större risk för långtidssjukskrivningar.
Fem fina vardagsrätter
Till vardags vill vi ha mat som går lätt att laga, är god, mättande och näringsrik. Här bjuder vi på fem enkla recept med inspiration från Indien, Italien, Mexiko och Norden.
Små, små korn av sand
Små, små korn av sand
Att pudra näsan med mineralpuder har blivit supertrendigt. Makeupen marknadsförs som en ren naturprodukt som ger ett slätt och silkeslent resultat. Men vad är det egentligen i den lilla dosan?
Pigg och glad utan gluten
Är du trött, hängig och nedstämd? Kanske krånglar magen också? Då kan du vara glutenintolerant – en sjukdom som ökat och som många har utan att veta om det.
Dunderkurer mot förkylning
När snuvan är ett faktum är det vila och naturmedel som gäller – men innan dess är faktiskt tvål bästa medicinen!
Kombiträning – två flugor i en smäll
Att blanda olika träningsformer i ett pass är nya trenden. Här får du veta mer om Yogalates, Body Balance, Ki balans, Piloxing och Power Step.
Pulsmätare bra för hälsan
Att träna med pulsmätare kan ge många hälsofördelar. Bland annat minskar risken att drabbas av diabetes typ 2 och hjärtkärlsjukdomar.
Hitta lugnet på retreat
Här kan du uppleva stillheten och lära dig njuta av stunden.
Himmelsk helg i tystnad
Att låta tankarna komma och gå, ha tid att känna hur maten smakar och njuta i stunden. HÄLSAs Anna Flodberg åkte på retreat och lät stressen rinna av sig.
Dyrare råvaror ger medvetna matval
Hur äter vi framöver? Louise Ungerth vid Konsumentföreningen i Stockholm har spanat på vad vi kommer att stoppa i munnen i framtiden och en sak är säker – vi blir mer och mer medvetna om matens betydelse för hälsan.
Mindre matsvinn med mer eftertanke
Över hälften av svenskarna har under det senaste året funderat mer på hur mycket mat de slänger och försökt ändra sitt beteende för att minska svinnet.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent