ArtiklarAlternativ medicin kostar mindre
Patienter vars läkare har utbildning inom alternativ medicin kostar samhället mindre och lever längre. Det här visar en ny stor studie från Holland.
Kom i form på semestern
Glöm grisfester och färgglada paraplydrinkar. Nu åker vi till Kanarieöarna för att träna och komma i form. Följ med till idrottsresorten Playitas.
Välj vego på måndag
Att göra gott för miljön behöver inte vara krångligt. Kampanjen "Köttfri måndag" får nu allt fler anhängare.
Miljösmarta kostråd
Livsmedelsverkets miljösmarta kostråd stoppades av regeringen. Nu publicerar HÄLSA samt flera andra organisationer dessa råd  för att utmana regeringen att våga gå före på miljöområdet i EU.
Kaffe gör oss gladare
Kaffeälskande kvinnor är mindre ofta deprimerade än de som inte dricker kaffe, visar ny studie.
Ta av dig skorna
Springa och träna barfota är nya trenden. Fotens muskler tränas, du blir ett med underlaget och vissa hävdar att skaderisken är mindre utan de uppbyggda skorna. Men skynda långsamt, det är en stor förändring för kroppen att träna utan skor.
Rent hår på naturligt vis
Rent hår på naturligt vis
Vi lever i en renlighetshysteri. Många duschar och tvättar håret flera gånger om dagen. Men nu syns en motreaktion: fler och fler väljer att sluta schamponera kalufsen.
Doktorns bästa råd när magen krånglar
Vanligaste magsjukdomen kallas IBS. Man har blivit ovanligt känslig för magens signaler. Ibland kan mjölk eller bröd ligga bakom besvären och många blir bättre av att slappna av på något sätt.
I grönsakslandet: Tomat
Tomater är något av det nyttigaste vi kan äta, särskilt om vi äter dem tillagade. Att de dessutom är goda och kalorisnåla gör inte saken sämre.
Odla som på Alströmers tid
Kål, rovor och bovete, det är grödor som nästan glömts bort, men som en gång utgjort basen i det svenska folkhushållet. På Ranbogården i Hälsingland odlar och tillagar man dem som på linvävarnas tid.
Må bra på sköna Gotland
Varva ner, ladda batterierna och njut av underbara trädgårdar, ekologisk mat och yogavandringar. Gotland är ön med en säregen läkande kraft, där både kropp och själ får ro.
Bli hel med yogahealing
Sat nam rasayan, det är nya yogahealingen som gör dig gudomligt avslappnad.
7 steg till närvaro
Sat nam rasayan är ett effektivt verktyg för att läka emotionella, fysiska och själsliga obalanser. Här får du ett träningsprogram i sju steg.
Qigong mot barnlöshet
Qigong mot barnlöshet bygger på övningar som ska hålla energiflödet i bäckenet öppet och affirmationer som löser upp själsliga låsningar. Här får du ett träningsprogram som kan hjälpa.
Sluta banta – gå ner i vikt!
Visst kan du gå ner i vikt utan att banta. Här får du viktcoachens bästa tips.
Flingor som sätter smak
Skimrande rosa flingor från Himalaya, handskrapade vita från klipporna på den grekiska ön Kytheria. Saltsorterna är många i livsmedelshyllan, men är det någon skillnad i smak och nyttighet?
Ta det med en nypa SALT
Det kostar mellan tio och tusen kronor kilot, finns i alla färger och former och förhöjer smaken på det mesta. Men kan i stora mängder vara vådligt för hälsan. Det handlar förstås om livets salt.
Ta en jordgubbe till
Bär kan minska risken för våra vanligaste folksjukdomar. Dessutom kan de göra oss smartare.
Bli en GI-gourmet
Att äta lite mer åt GI-hållet, kolhydrater med lågt glykemiskt index, är hälsosamt har vi lärt oss. Här får du några goda exempel.
LCHF – skadligt för miljön
Den populära lågkolhydratdieten ger stor klimatpåverkan, visar en ny granskning. Dessutom har många studier dieten bygger på sponsrats av köttindustrin.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent