ArtiklarRent hår på naturligt vis
Rent hår på naturligt vis
Vi lever i en renlighetshysteri. Många duschar och tvättar håret flera gånger om dagen. Men nu syns en motreaktion: fler och fler väljer att sluta schamponera kalufsen.
Doktorns bästa råd när magen krånglar
Vanligaste magsjukdomen kallas IBS. Man har blivit ovanligt känslig för magens signaler. Ibland kan mjölk eller bröd ligga bakom besvären och många blir bättre av att slappna av på något sätt.
I grönsakslandet: Tomat
Tomater är något av det nyttigaste vi kan äta, särskilt om vi äter dem tillagade. Att de dessutom är goda och kalorisnåla gör inte saken sämre.
Odla som på Alströmers tid
Kål, rovor och bovete, det är grödor som nästan glömts bort, men som en gång utgjort basen i det svenska folkhushållet. På Ranbogården i Hälsingland odlar och tillagar man dem som på linvävarnas tid.
Må bra på sköna Gotland
Varva ner, ladda batterierna och njut av underbara trädgårdar, ekologisk mat och yogavandringar. Gotland är ön med en säregen läkande kraft, där både kropp och själ får ro.
Bli hel med yogahealing
Sat nam rasayan, det är nya yogahealingen som gör dig gudomligt avslappnad.
7 steg till närvaro
Sat nam rasayan är ett effektivt verktyg för att läka emotionella, fysiska och själsliga obalanser. Här får du ett träningsprogram i sju steg.
Qigong mot barnlöshet
Qigong mot barnlöshet bygger på övningar som ska hålla energiflödet i bäckenet öppet och affirmationer som löser upp själsliga låsningar. Här får du ett träningsprogram som kan hjälpa.
Sluta banta – gå ner i vikt!
Visst kan du gå ner i vikt utan att banta. Här får du viktcoachens bästa tips.
Flingor som sätter smak
Skimrande rosa flingor från Himalaya, handskrapade vita från klipporna på den grekiska ön Kytheria. Saltsorterna är många i livsmedelshyllan, men är det någon skillnad i smak och nyttighet?
Ta det med en nypa SALT
Det kostar mellan tio och tusen kronor kilot, finns i alla färger och former och förhöjer smaken på det mesta. Men kan i stora mängder vara vådligt för hälsan. Det handlar förstås om livets salt.
Ta en jordgubbe till
Bär kan minska risken för våra vanligaste folksjukdomar. Dessutom kan de göra oss smartare.
Bli en GI-gourmet
Att äta lite mer åt GI-hållet, kolhydrater med lågt glykemiskt index, är hälsosamt har vi lärt oss. Här får du några goda exempel.
LCHF – skadligt för miljön
Den populära lågkolhydratdieten ger stor klimatpåverkan, visar en ny granskning. Dessutom har många studier dieten bygger på sponsrats av köttindustrin.
Simma lugnt
Simning är skonsam och effektv träning. Men hur står det egentligen till med simkunnigheten?
Testa slow sex
Slow sex kan börja redan dagen innan eller tidigt samma dag. Det handlar om att skapa de rätta förutsättningarna, att tillsammans bygga upp en stämning och en positiv förväntan.
8 naturliga lusthöjare
När sexlusten tryter finns det flera tillskott att välja bland som utlovar ökad lust och potens.
Spänn av med progressiv muskelavslappning
Genom att medvetet spänna muskler och sedan slappna av igen kan du lära kroppen att känna skillnaden mellan anspänning och avspänning och det blir lättare att hitta vilan.
Bli närvarande med mindfulness
Att öva sig i medveten närvaro är kanske det enklaste, men också det svåraste – men ett effektfullt sätt att komma till stillhet och ro.
Meditera som Deepak Chopra
Med Deepak Chopras meditationsteknik, primordial sound meditation, kan du bryta vardagens automatiska tankekedjor med hjälp av sfärernas musik!

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent