ArtiklarSköna bad
Sköna bad
Finns det något mer avstressande än att krypa ner i ett varmt bad? Alla muskler slappnar av och kropp och själ kommer till ro. Med enkla medel förvandlar du badrummet till en härlig oas – bara för dig.
Ta en morot för hälsan
En ny studie visar att kost med bland annat morötter kan minska risken att dö i förtid med upp till 39 procent. Orsak: alfakarotener.  
Viktcoachens vinnande vanor
Det finns massor med små enkla knep att ta till för att hålla koll på vikten och hälsan. Viktcoachen hjälper dig att förändra dina vanor.
Våga anta utmaningen!
Välkomna förändring! Ta för dig och anta en utmaning som du själv har valt. Här tipsar experten hur du hittar en äkta utmaning som får dig att växa.
Fest på rest
Hälften av alla svenskar tar med matlåda till jobbet. Här får du tips på fyra goda och nyttiga måltider som passar perfekt att ta med och värma upp.
Din guide till Vintersverige
Att slänga sig ner för en nypistad slalombacke är en sällsam känsla. Lika sinnligt för själen är ett yogapass med utsikt över fjället. HÄLSA guidar dig till några av vårvinterns hälsoinspirerande pärlor.
Låt det spira i köket
Groddar och skott är nyttiga och fräscha tillskott på grönsaksfronten. Grodda själv eller köp färdigt!
Nya ryggfixarna
Här får du tips på smarta hjälpmedel som förebygger och lindrar ryggsmärtor. Prylarna har utvecklats av personer som själva haft ont.
Skida dig stark
Längdskidåkning har blivit en het träningsform. Här får du Magdalena Forsbergs bästa nybörjartips
Sportlovsmat i backen
Ska du packa väskan för en hel dag med härliga sportlovsaktiviteter? Här får du inspiration till en god och nyttig matsäck.
Omega 6 väcker debatt
I nr 2 2011 publicerade vi en artikel om olika matoljor och vilka som är bäst för hälsan. Artikeln väckte stor debatt och därför har vi nu valt att förtydliga och reda ut vad nyare vetenskapliga studier kommit fram till när det gäller omega 3 och omega 6.
Skilsmässorna ökar
Antalet skilsmässor ökade med 6 procent under fjolåret i jämförelse med 2009. Mest skiljer sig par från Stockholmsområdet.
Smalmat som mättar
Fiberrik mat mättar bra och kan därför göra det enklare att hålla vikten eller gå ner i vikt. Här får du förslag på hur en dag med fiberrik mat kan se ut.
Lev lättare med nya hjärndieten
Ge hjärnan det den behöver och minska i vikt. Det lovar professor Martin Ingvar med sin nya hjärndiet. Här får du två härliga recept från hans bok "Hjärnkoll på maten"
Öka kreativiteten med flow learning
Flow learning är en enkel och kraftfull metod för att hitta den egna närvaron i naturen. Gå långsamt, tala långsamt – allt för att finna "flödet" och njuta av livet.
Allt fler väljer ekomat
Omkring en miljon svenskar handlar ekologiska produkter idag och efterfrågan ökar. Under 2010 ökade försäljningen av Kravmärkt mat med 11 procent.
Så lever du längre
Här får du fem enkla livsstilsråd som kan ge ett längre och friskare liv.
Nystart med detox light
Vissa grönsaker och frukter anses extra bra när det gäller att rensa kroppen från slaggprodukter. Här får du tips på några fräscha och lätta måltider som både smakar gott och ger kroppen en sund nystart.
Gyroträna hemma
Här är två välgörande ben- och höftöppnarserier som är jättebra för alla som sitter mycket.
Träna dig smidig med gyrotonic
Stel av för mycket stillasittande? Testa gyroträning – rytmiska övningar som öppnar och mjukar upp kroppen.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent