ArtiklarSläng ut motorsågen ur sovrummet
Plågas du av en snarkande partner? I sådana fall är du inte ensam. Varannan vuxen snarkar och de flesta är män.
Hitta rätt bland symbolerna
Hitta rätt bland symbolerna
Vad betyder märkningen på hudvårdsprodukten och vad ställer den för krav på innehållet? Här är hela listan över de vanligaste symbolerna.
Vad är det i burken?
Vad är det i burken?
Allt fler hudvårdsmärken kallar sina produkter för naturliga och ekologiska. Men vad är det egentligen i burken och kan man lita på märkningarna?
Yoga för just din kroppstyp
Yoga- och pilates-drottningen Annette Lefterow har utformat övningar anpassade för de olika doshorna, vata, pitta och kapha. Kom i balans med ayurvedisk yoga.
Träning blir viktigare med åren
Mycket frukt, grönt, baljväxter och fisk är bra för att behålla hälsan på äldre dar. Men även regelbunden träning spelar stor roll.
Bantning vanligt bland unga flickor
I gymnasieåldern bantar nästan hälften av alla flickor, många med extrema metoder. Nio av tio uppger att anledningen är att man vill bli mer nöjd med sig själv.
Skippa din inre kritiker
Slit inte ut dig för att behaga andra! Lär dig att du är värdefull! Vägarna dit är olika, men målet är detsamma: du kan älska dig själv.
Alkoholfria drinkar med drag i
Fräsch i knoppen och kroppen, det är nya trenden. På krogen beställer allt fler alkoholfritt. Bartendern Björn Kjellberg ger sina favoritrecept på goda törstsläckare.
Appar som hjälper dig resa grönare
Visst vill vi leva miljövänligt även på resan. Här har du apparna som hjälper dig.
En snabbis mot värken
15 minuter – längre tid behöver det inte ta att bli av med småkrämporna. Mikromassage är en ny metod där man kombinerar zonterapi och healing och behandlar en enda punkt.
Mätt och lätt med mer fett
Mycket fett och lite kolhydrater har blivit nya melodin för många bantare. En halv miljon svenskar tappar vikt med LCHF – överlägsen för viktnedgång, enligt läkaren Andreas Eenfeldt.
Så får du bättre självkänsla
Här ger experterna sina bästa råd för hur du förbättrar din självkänsla.
Kolesterolkoll – en hjärtesak
Svenskarnas kolesterol har sjunkit och i takt med det risken för hjärtkärlsjukdomar. Men nu verkar förloppet vända igen, varnar hjärtprofessorn.
Spola pillerburken!
Det är viktigt med en aktiv livsstil vid artros. Prova det här…
Promenera bort det onda
Bara var tionde behöver opereras för artros. Bättre än mediciner mot lättare artros är motion, det förebygger också.
10 naturliga smärtlindrare
Det finns flera kosttillskott och naturläkemedel som kan lindra vid artros och reumatism. Ofta har de antiinflammatoriska effekter.
Skratta dig smärtfri
Stillasittande och stress är orsaken till att fler och fler får ont i kroppen. Bästa behandlingen är ofta att se över livsstilen och att leva lugnt och harmoniskt.
Välj rätt i butiken!
Vad du stoppar i korgen när du handlar spelar roll. Vi hjälper dig att göra smarta val som får både dig själv och planeten att må bra.
Välj rätt fibrer
Byt ut den vita frukostfrallan mot en mörk skiva knäcke för hälsans skull. Fibrer från fullkorn minskar kraftigt risken att dö i cancer, hjärt-, lung- och infektionssjukdomar.
Långsamhetens lov på cykel
Visst kan det blåsa och vara uppförsbackar, men det hindrar inte trebarnsfamiljen Loinder-Arvidsson att trampa längs vägarna.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent