ArtiklarTillskotten som skyddar ögonen
Kosttillskott specialdesignade för ögonens behov hittar du i hälsokostaffären. De kan innehålla extrakt av blåbär, tagetes, ringblomma, vitaminer och olika mineraler, här är ett urval.
Fem vanliga ögonsjukdomar
Nyttig mat och ett sunt leverne gör gott för ögonen. Så här kan du minska risken för grå starr och gula fläcken-sjukan.
Gula ämnen skyddar ögat
Gröna blad, majs och ägg har en sak gemensamt – de innehåller ämnen som hjälper till att hålla våra ögon friska.
Sund sommar i Stockholm
Stockholm är inte bara trafik och brus. Staden bjuder även på lugn och ro. HÄLSA har guiden till din sunda semester i vår huvudstad.
Barbent
Barbent
Nu är det dags att visa benen – korta kjolar, shorts och klänningar hör sommaren till. Ta en dag och trimma benen för en byxlös säsong.
Sola smart!
Sola smart!
Dags att tanka D-vitamin, men var försiktig, upp till 80 procent av hudens förtida åldrande kan bero på för mycket sol. Här får du tips på hur du skyddar huden och solar säkert!
Lätt dressing lyfter salladen
Kanske tror du att salladsbordet är ofarligt område för oss som vill hålla koll på vikten. Så är det absolut inte.
Glid dig stark med flowin
Hollywoodkändisar och elitidrottare över hela världen tränar på en platta. Nu har även gymen här hemma börjat upptäcka den svenska uppfinningen. Glid dig i form och bli stark som Pippi.
16 sätt att detoxa ditt hem
Så här kan du sänka halterna av ftalater, teflon, bromerade flamskyddsämnen, kvicksilver, triklosan och bisfenol A.
Gifter i hemmet
Duschdraperiet, schampot, leksakerna och stekpannan, i hemmets vanligaste prylar döljer sig kemikalier, många av dem giftiga.
Välj viktcoachens favoriter!
Hälsas viktcoach Katarina Holm Johansson tipsar om nya hälsosamma vanor som passar perfekt att börja med nu! Här får du några av hennes nyttiga receptfavoriter.
Gör ditt eget myggspray
Här får du ett recept på ett myggspray som håller de blodsugande insekterna borta i sommar.
Kändisarnas smultronställen
Ett kakställe i Småland, Alvaret på Öland och en trädgård i Schweiz. Det är några av de ställen där kändisarna njuter på sommaren.
Hitta din pärla i sommar
Sommar, sol och lata dagar. Tid att bara vara. Här är listan på några av alla pärlor som finns i Sommarsverige.
I grönsakslandet: Sparris
En efterlängtad och nyttig primör. Förutom att den har en viss detoxeffekt är den också bra för hjärtat, immunförsvaret och humöret. Vissa påstår också att sparris mildrar baksmälla.
Tryck bort smärtan
Den molande smärtan i armen, spänningshuvudvärken eller stelheten i nacken, det kan vara dina triggerpunkter som spökar.
Håll kärleken levande
Ett förhållande utan gräl och konflikter, där båda parter kan växa och förverkliga sina drömmar – låter det för bra för att vara sant? Inte för relationsgurun Sondra Ray!
Kärleken spirar bland 60-plussarna
Passa barnbarn och mata duvor i parken, det är inget för dagens 60-plussare. Nej, de satsar på kärleken och gifter och skiljer sig som aldrig förr.
Är du verkligen hungrig?
Nästa gång du är på väg att stoppa något i munnen, fråga dig om du verkligen är hungrig. Hunger är nämligen långt ifrån den enda anledningen till att vi äter. Tänk på det här innan du mumsar i dig nästa chokladbit.
Syra-basskolan
Varför bildar viss mat syror i kroppen? Och vad gör kroppen av syrorna? Här får du lära dig grunderna inom syra-basteorin.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent