ArtiklarBäst näring per kalori
När man vill gå ner i vikt och äter lite mindre kan det vara svårt att få i sig tillräckligt med näring. Då är det extra viktigt att välja mat med lite energi men med mycket vitaminer och mineraler.
8 naturliga kolesterolsänkare
Det känns inte och det syns inte utanpå. Men två av tre har ett högt kolesterolvärde utan att veta om det. Lär dig sänka kolesterolet på naturlig väg.
Hjälp, magen bråkar!
Uppsvälld som en ballong, ömmande, trög och allmänt bullrig – magen är ett sorgebarn för många. Här är kostråden och naturmedlen som lindrar dina magbesvär.
Reflexologi = zonterapi för hela kroppen
Reflexologi är en rätt okänd metod, men nära släkt med zonterapin. Den har sina rötter i folkmedicinen och behandlingarna startar en process som börjar med "utstädning" och slutar med helande.
Svensk massage - ett grepp som står sig
Lätta tryck och bestämda knådningar. Svensk massage har blivit en klassiker som får allt fler att njuta och slappna av på britsen.
Det våras för massagen
Hetast är massage, men fler och fler terapeuter skräddarsyr kroppsbehandlingar som passar just för dig. Vi har koll på trenderna.
I hetaste laget
Svetten rinner och kroppen blir mjuk. Bikramyoga som utövas i 40 graders värme passar både den vältränade och soffpotatisen. Nu lockas allt fler till yogastudion, inte minst männen.
Stretcha bort stressen
En stressad kropp är en stel kropp. Ta en paus och ge musklerna en chans att återhämta sig. Här är fem enkla övningar.
8 knep för att lura hungern
Vill du minska i vikt utan att gå och känna dig hungrig? Här är viktcoachens bästa tips på hur man kan öka mättnadskänslan samtidigt som man drar ner på kalorierna.
Rörelse och vila bästa receptet
Typ 2-diabetes ökar i hela världen, inte minst bland unga. Här får du de enkla vardagstipsen som håller ditt blodsocker på en bra nivå.
Så blir du kvitt nageltrånget
Du kan göra mycket själv för att slippa smärtande nageltrång, men blir det bekymmersamt finns både nagelkorrigering och operation som hjälp.
Sju sköna skäl att träna
Piggare, friskare, gladare och mindre stressad – nu finns inga ursäkter längre. Här får du sju goda anledningar att dra på dig gympadojorna.
KAFFE – från häxbrygd till hälsodryck
Älskar du kaffe? Du behöver inte längre skämmas. Allt fler studier visar att det kan förebygga allvarliga sjukdomar som diabetes och parkinson.
Sant och falskt om vegokost
Har vegetarianer högre IQ än de som äter blandkost och är det lättare att hålla vikten om man inte äter kött? Här får du veta vilka myter om vegokost som stämmer och vilka som är falska.
Varning för hjärnsläpp
Dagens samhälle ställer höga krav på våra hjärnor och vi stressas av att göra flera saker samtidigt. Det gäller att hitta balans mellan krav och förmåga.
5 steg till mindre stress
Du kallar det stress, men i grunden är det rädsla. När du blir medveten om det och kan se utvägarna – då kan du slippa mycket spänningar och oro!
Livet från den ljusa sidan
Forskning visar att positivt tänkande faktiskt gör livet ljusare. Sedan gäller det att inte bara tänka utan att faktiskt göra roliga och mysiga saker också. Och en sak är säker – glädje smittar!
Så får du den näring du behöver
Behovet av vitaminer och mineraler varierar under livet. Dessutom ser våra matvanor olika ut. Här är en guide över vad du bör ha koll på och äta extra av i olika åldrar och livssituationer. 
Ner i vikt med piller - funkar det?
Dämpa hungern, minska sötsuget, bli mätt fortare… med hjälp av piller, pulver eller kapslar. De kostar och de bevisade effekterna är ofta små, men för många blir de en hjälp på traven. Vi har kartlagt bantningspreparaten från hälsokostbranschen och ger dig en överblick.
Skapa ditt gröna apotek
Gå ut och skörda en bunt nordiska örter. Blanda med en stor dos ayurvedisk läkekonst. Resultatet blir en örtmedicin som tar hänsyn till hela individen från kropp till själ.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent