ArtiklarNaturlig lindring mot adhd, damp m.fl.
De känns snart lika vanliga som astma och allergi, de neuropsykiatriska funktionshindren som kan heta till exempel adhd, damp eller Aspergers. Flera komplementära behandlingar kan lindra symtomen.
Tre drömdesserter
Meningsfull träning
Träning är en viktig del av många människors liv. Trenden är att vi vill ha variation och kvalité.
Gladare påsk med ekogodis
Kokad svinsvål, sekret från löss och skadliga färgämnen – påskgodiset kan innehålla en hel del otrevligheter. Men det finns nyttigare och mer naturliga alternativ.
Glad vårmat
Duka upp en härlig, grön buffé med flera nyttiga munsbitar som passar lika bra till påskhelgen som till en spontan vårbjudning.
Från kolesterolbomb till funkismat
För ett kvartssekel sedan såg man ägget närmast som en handgranat mot hjärtat. Idag har uppfattningen svängt.
Frågor och svar om ägg
Hur blir ägget lättskalat? Varför är en del ägg bruna och en del vita? Hur vet man om ägget är färskt? Här ger vi svar på sex vanliga frågor om ägg.
Hitta rätt i äggdisken
Det dyker upp allt fler äggsorter på butikshyllorna, men vad betyder egentligen de olika märkningarna på paketen? Vi reder ut begreppen.
Kryddstarkt från Mellanöstern
I boken "Kryddor från Rosengård" får vi ta del av gamla, nya och hemliga recept på både kända och okända rätter med anor från Mellanöstern.
Mer om matkassar
Här kan du läsa mer om för- och nackdelar med matkassar och du får också en lista på leverantörer.
Transfett förbjuds
Riksdagen har tagit beslut om ett förbud mot industriellt tillverkat transfett.
Hitta träningsformen som passar dig
Vill du gå ner i vikt, stärka ryggen eller bli lite smidigare? Alla har vi olika mål med vår träning och sällan är det enbart för nöjes skull. Här får du tips på olika träningsformer för olika behov.
Rogivande resor
Alla krav och måsten i vardagen gör att vi blir allt mer stressade och får mindre tid för återhämtning. Så nu ställer vi nya krav på vår semester.
I grönsakslandet: Palsternacka
Den som äter palsternackor, han går inte av för hackor", Det ligger mycket i Grönsaksätarvisan i Klas Klättermus; palsternackan är supernyttig och fiberrik.
Sköna bad
Sköna bad
Finns det något mer avstressande än att krypa ner i ett varmt bad? Alla muskler slappnar av och kropp och själ kommer till ro. Med enkla medel förvandlar du badrummet till en härlig oas – bara för dig.
Ta en morot för hälsan
En ny studie visar att kost med bland annat morötter kan minska risken att dö i förtid med upp till 39 procent. Orsak: alfakarotener.  
Viktcoachens vinnande vanor
Det finns massor med små enkla knep att ta till för att hålla koll på vikten och hälsan. Viktcoachen hjälper dig att förändra dina vanor.
Våga anta utmaningen!
Välkomna förändring! Ta för dig och anta en utmaning som du själv har valt. Här tipsar experten hur du hittar en äkta utmaning som får dig att växa.
Fest på rest
Hälften av alla svenskar tar med matlåda till jobbet. Här får du tips på fyra goda och nyttiga måltider som passar perfekt att ta med och värma upp.
Din guide till Vintersverige
Att slänga sig ner för en nypistad slalombacke är en sällsam känsla. Lika sinnligt för själen är ett yogapass med utsikt över fjället. HÄLSA guidar dig till några av vårvinterns hälsoinspirerande pärlor.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent