ArtiklarRörelse och vila bästa receptet
Typ 2-diabetes ökar i hela världen, inte minst bland unga. Här får du de enkla vardagstipsen som håller ditt blodsocker på en bra nivå.
Så blir du kvitt nageltrånget
Du kan göra mycket själv för att slippa smärtande nageltrång, men blir det bekymmersamt finns både nagelkorrigering och operation som hjälp.
Sju sköna skäl att träna
Piggare, friskare, gladare och mindre stressad – nu finns inga ursäkter längre. Här får du sju goda anledningar att dra på dig gympadojorna.
KAFFE – från häxbrygd till hälsodryck
Älskar du kaffe? Du behöver inte längre skämmas. Allt fler studier visar att det kan förebygga allvarliga sjukdomar som diabetes och parkinson.
Sant och falskt om vegokost
Har vegetarianer högre IQ än de som äter blandkost och är det lättare att hålla vikten om man inte äter kött? Här får du veta vilka myter om vegokost som stämmer och vilka som är falska.
Varning för hjärnsläpp
Dagens samhälle ställer höga krav på våra hjärnor och vi stressas av att göra flera saker samtidigt. Det gäller att hitta balans mellan krav och förmåga.
5 steg till mindre stress
Du kallar det stress, men i grunden är det rädsla. När du blir medveten om det och kan se utvägarna – då kan du slippa mycket spänningar och oro!
Livet från den ljusa sidan
Forskning visar att positivt tänkande faktiskt gör livet ljusare. Sedan gäller det att inte bara tänka utan att faktiskt göra roliga och mysiga saker också. Och en sak är säker – glädje smittar!
Så får du den näring du behöver
Behovet av vitaminer och mineraler varierar under livet. Dessutom ser våra matvanor olika ut. Här är en guide över vad du bör ha koll på och äta extra av i olika åldrar och livssituationer. 
Ner i vikt med piller - funkar det?
Dämpa hungern, minska sötsuget, bli mätt fortare… med hjälp av piller, pulver eller kapslar. De kostar och de bevisade effekterna är ofta små, men för många blir de en hjälp på traven. Vi har kartlagt bantningspreparaten från hälsokostbranschen och ger dig en överblick.
Skapa ditt gröna apotek
Gå ut och skörda en bunt nordiska örter. Blanda med en stor dos ayurvedisk läkekonst. Resultatet blir en örtmedicin som tar hänsyn till hela individen från kropp till själ.
Hemlagat kroppsgodis
Hemlagat kroppsgodis
Gör dina egna naturliga hudvårdsprodukter och låt det bli till en både sinnlig och avkopplande ritual. Örtterapeuten Lisen Sundgren bjuder på några av sina härliga recept.
Gröna Matkalendern
Varför köpa frukt som flugits över halva jordklotet när det finns ett svenskt alternativ. Här får du en sammanställning över vilka grönsaker och frukter som är att föredra vid olika tidpunkter på året.
Sov gott övningar
Är du stressad och har svårt att somna? Här tipsar vi om en ögonövning som balanserar nervsystemet och samlar tankarna.
Pigmentfläckar, nej tack!
Pigmentfläckar, nej tack!
Nu börjar solen bli stark, vilket kan leda till pigmentering. Tillhör du dem som börjat få små, bruna fläckar i ansiktet? Misströsta inte, det finns naturlig hjälp att få.
Naturlig hjälp för blodsockret
Dr Bertil Dahlgren tipsar om mat och tillskott som kan hjälpa till att hålla blodsockret under kontroll vid diabetes. Inget av dem får dock ersätta annan behandling.
Sveriges 10 bästa bär
Se dig omkring – hälsan finns runt knuten! Svenska jordgubbar och blåbär är minst lika nyttiga som exotiska bär. Dessutom skyddar bären mot sjukdomar i bland annat hjärta, hjärna och ögon.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent