Artiklar

Skribent: Linda Unnhem


Den blomstertid…
Den blomstertid…
De är bara sex och inte sju – och troligtvis kommer de inte få dig att drömma om ditt livs kärlek – men med de här växterna i sovrummet kommer du i alla fall att sova bättre under midsommarhelgen. (Och resten av året!)
Probiotika skyddar skelettet
Probiotika skyddar skelettet
Probiotika har de senaste åren lyfts fram som ett kosttillskott med många hälsofrämjande egenskaper och nu visar en ny studie att det även kan bidra till att förebygga benskörhet.
Vedeldning ökar sjukdomsrisk
Vedeldning ökar sjukdomsrisk
Bor du i ett område med mycket rök från vedeldning eller har du egen vedpanna eller kamin? Då finns det anledning att se upp. Det är nämligen inte så "naturligt" och ofarligt som många kanske tror.
Rökande mormor kan ge astma
Rökande mormor kan ge astma
Även om du själv varit rökfri under graviditeten kan ditt barn få astma – om din mamma rökt när hon väntade dig. Detta visar ny forskning vid Umeå universitet.
Mer vegetariskt för miljön!
Mer vegetariskt för miljön!
Även små förändringar kan ge stora effekter. Det är budskapet under World Meat Free Week 11-17 juni – som i år frontas av svenske stjärnkocken Paul Svensson.
Delta i loppet som gör skillnad!
Delta i loppet som gör skillnad!
Nu kan du göra en viktig insats för blodgivningen, samtidigt som du får en kul och hälsopeppig kväll tillsammans med kompisar eller kollegor!
Nyttig mat ger större hjärna
Nyttig mat ger större hjärna
Gillar du grönsaker, frukt, fullkorn, nötter och fisk? Då är chansen stor att din hjärna är lite större än andras, vilket kan ge dig hälsofördelar när du blir äldre. Detta visar en ny nederländsk studie.
Välj rätt glasögon i solen!
Välj rätt glasögon i solen!
Tittar du mest på bågarna när du väljer solglasögon? Dags att tänka om! Fundera istället över när och hur du främst tänker använda glasögonen och välj ett par utifrån det!
Podd uppmärksammar MS
Podd uppmärksammar MS
30 maj är Internationella MS-dagen. Vill du lära dig mer om sjukdomen tipsar vi om MS-podden, som drivs av Hanna Lind som själv fick sin diagnos för sex år sedan.
Satsa på en stressfri vardag
Satsa på en stressfri vardag
Måndagen den 28 maj är Stressfria dagen. Och vad kan passa bättre i hektiska maj än lite slow down-tips från författaren, föreläsaren och arbetsglädjeexperten Christina Stielli
Delta i #absentforgirls
Delta i #absentforgirls
Måndagen den 28 maj är Internationella Mensdagen. I manifestationen #absentforgirls uppmanar Plan International oss alla att utebli från sociala medier denna dag, för att visa solidaritet med alla de miljontals tjejer som missar skolan för att de har mens.
Marschera mot mödradödligheten
Marschera mot mödradödligheten
Idag, lördagen den 26 maj, anordnar RFSU Barnvagnsmarschen på 50 orter i landet. Syftet är att uppmärksamma de ca 800 kvinnor som varje dag dör av komplikationer vid abort, graviditet och förlossning runt om i världen.
Vanliga myter om solskydd
Vanliga myter om solskydd
Maj har slagit rekord i sol och värme – och vi fortsätter att njuta! Enligt Apoteket har efterfrågan på solkräm skjutit i höjden, men fortfarande finns det en del envisa myter som lever sig kvar.
Ta cellprov i veckan!
Ta cellprov i veckan!
Mellan den 21-27 maj uppmärksammas vikten av att ta cellprov lite extra i svenska landsting. På många ställen anordnas gratis drop in under vecka 21 – ett besök som kan bli en billig livförsäkring!
Skolgympan lägger grunden
Skolgympan lägger grunden
Gillade du idrottslektionerna i skolan? Då är chansen god att du lever ett hälsosamt liv idag – till skillnad från dina skolkande klasskamrater!
Slipp problem vid datorn
Slipp problem vid datorn
För tio år sedan kände vi inte till begreppet musarm. Idag sitter vi allt längre tid framför våra bildskärmar, både på jobbet och hemma, vilket ofta leder till smärtor i armar, axlar och nacke. Men problemen kan förebyggas!
Trygga barn i badet
Trygga barn i badet
Grunden till simkunnighet läggs redan hemma i badkaret. Med den nya appen Babybojen vill den före detta elitsimmerskan Therese Alshammar lära ut hur man som förälder kan få sitt barn att känna glädje och trygghet i vatten – och bidra till att minska antalet drunkningsolyckor.
Byt en bok idag!
Byt en bok idag!
Miljövänligt, bra för hälsan, helt gratis och grymt trevligt! Idag arrangeras Stora Bokbytardagen över hela landet, men det förstås lika lätt att ordna sitt eget lilla bokbord.
Bättre kunskap om celiaki
Bättre kunskap om celiaki
I takt med att det blivit trendigt att utesluta gluten ur kosten har antalet osäkra informationskällor blivit allt fler. Nu önskar sig Svenska Celiakiförbundet nationella och pålitliga råd från Socialstyrelsen.
Fira Cykelns dag!
Fira Cykelns dag!
Sköna maj är äntligen här – och vad passar då bättre än att trampa ut i naturen på Cykelns dag, lördagen den 12 maj! Men även om vi är många som cyklar, kan vi bli fler. Det visar Cykeltrendrapporten 2018.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent