Artiklar

Skribent: Cecilia Davidsson


Pepparkaksbakad pumpa på spett med ingefärssyltat äpple
Pepparkaksbakad pumpa på spett med ingefärssyltat äpple
Läckert och kryddigt alternativ till snittar på glöggminglet, där söta äpplen och syrlig ingefära möter salt blåmögelost och pepparkakskryddor får "pimpa" pumpan!
Tahiniglass med aktivt kol
Tahiniglass med aktivt kol
Mmmmm... Visst tror man att glassen ska smaka lakrits? Lite lurigt, men den smakar gott av tahini och vanilj så det rör sig snarare om kolasmak. Här används en kol som tillverkas av karboniserad bambu. Denna glass är minst lika god utan det aktiva kolet, men har du möjlighet – prova med!
Tofu garam masala
Tofu garam masala
Denna rätt passar barn, som brukar gilla den fina sötman från ananas! Att blanda frukt med mat är dock inte optimalt för matsmältningen, så är du känslig – uteslut ananasen.
Höstbäriga pannkakscrepes
Höstbäriga pannkakscrepes
Här har vi valt att boosta goda crepes med spirulina och servera med ingefärssirap och kokosgrädde. Det gör dem mer näringstäta och vackert gröna. Du kan också använda klorella eller annat superpulver.
Grönkålstabbouleh med torkade gula tomater
Grönkålstabbouleh med torkade gula tomater
För att grönkålen ska bli extra god kan man hälla på smaksättare och massera in det i grönkålen för att alla blad ska fångas upp av olja, örtsalt och citron. På så vis påbörjas även nedbrytningen av kålens fibrer så den lättare bryts ner i magen.

Filtrering

Kategori










Tagg


Skribent