Artiklar

Skribent: Cecilia Davidsson


Grönkålssoppa med spenat och grön curry
Grönkålssoppa med spenat och grön curry
Detta är den optimala klorofyllsoppan! Så mycket smak och så mycket näring. Njut den till lunch eller middag för att boosta hälsan i höst. Toppa med svamp, nötter, kimchi, en färgstark råkost och örter.
Tacokryddad ostronskivling
Tacokryddad ostronskivling
Svamp är ett utmärkt alternativ till kött i tacos! Ostronskivlingen är en favorit och blir godast om man river den i bitar eller tillagar hel.
Granatäppelraita
Granatäppelraita
Ett enkelt och gott tillbehör som kan lyfta en mustig gryta. Granatäpple innehåller också massvis med antioxidanter!
Värmande ayurvedisk gryta
Värmande ayurvedisk gryta
Här får du inte bara ett recept utan tre: spenat- och grönsaksmasala, äppelchutney och ångad broccoli med bovete.
Marockansk tofu & aubergine på flatbread
Marockansk tofu & aubergine på flatbread
Aubergine och granatäpple är lättillgängliga på hösten och ger god smak. Sumak är ett litet rött bär med frisk, syrlig smak som växer vilt i Medelhavsområdet. Bröden är bakade med glutenfri och mineralrik durra.
Rispapperssamosas med butternutpumpa
Rispapperssamosas med butternutpumpa
Du kan också göra färska rispappersrullar, men här har vi lagat dem i stekpanna för att få en god, krispig yta.
Spännande nudelnorirullar
Spännande nudelnorirullar
Nudlar i sushi = spännande kombination. Våga prova! Istället för wasabi väljer jag pepparrot, den är kraftfull i smaken och lokalt odlad. Servera med en bubblig ingefärs-kombucha.
Rödbetschokladtårta med bär
Rödbetschokladtårta med bär
Den här goda tårtan ger en försmak av skördefesten och kakbottnen bakas med fördel dagen innan så att den hinner svalna. Använd frukter och bär som du har omkring dig att garnera.

Filtrering

Kategori










Tagg


Skribent