Mer vegetariskt för miljön!

Även små förändringar kan ge stora effekter. Det är budskapet under World Meat Free Week 11-17 juni – som i år frontas av svenske stjärnkocken Paul Svensson.

En dag har nu blivit en hel vecka – och för fjärde året i rad uppmanas vi nu att äta mindre kött för miljöns skull. Kampanjen kallas World Meat Free Week och som en av fem huvudpersoner har svenske Paul Svensson fått spela in en film om sitt gröna engagemang i restaurangvärlden. Filmerna kallas ”Protectors of the Planet”.

–       Det är viktigt för mig att dela med mig av kunskapen och passionen som kommer när du jobbar med naturen istället för mot den. Jag vill göra det jag älskar att göra samtidigt som jag inspirerar kommande generationer till en bättre syn kring konsumtion av mat – det är mitt största mål i livet, säger Paul Svensson.

Läs mer om World Meat Free Week och se filmen med Paul Svensson här!

Anledningar att minska på köttet

  • 14,5% procent av de globala växthusgasutsläppen orsakas av köttproduktionen, vilket är mer än transportsektorn
  • Boskap använder 30% av jordens markytor, mark som istället kan användas för grödor för människors kost
  • 80% av avskogningen av Amazonas regnskog hänförs till nötköttsproduktion