Grattis på vegodagen!

I morgon 1 oktober firar vi vegetariska världsdagen. Men hur upplever svenskarna egentligen det att laga vegetariskt – lätt eller krångligt?

Svaret är: ”Lätt!” Åtminstone var det vad 47 procent av de tillfrågade svenskarna svarade i Demoskops och Coops Matometer. Och siffran var ännu högre (60 procent) bland de yngre kockarna, i åldern 16-25 år. Geografiskt fanns det flest vegokockar i Stockholm och övre Norrland. Bland männen går det dock lite långsamt att anammma den gröna trenden: fyra av tio lagar fortfarande inte vegetariskt alls. 

Var hittar man då sin inspiration? Internet, svarade 43 procent, följt av tips från vänner och familj (33 procent), hittar på själv (28 procent) och kokböcker (20 procent).

Eller – självklart! – i tidningen Hälsa (tycker förstås vi!)

I nya numret (Hälsa nr 10) får du till exempel sex recept på så kallad ketogen kost på veganvis och tips på hur du lagar grönt och gott i långpanna!

 

Ge kroppen en nystart med individuellt utprovad kost, med hjälp av Hälsas webb-kurs ”Clean reset”. Läs mer här!