Gul tomatsoppa med sojastekt majs

Denna soppa blir så god – och vacker! Toppingen är viktig eftersom man gärna vill få textur i soppan. Toppingen kan bestå av nötter, råa finhackade grönsaker (som i en klassisk gazpacho) eller örter och hampafrön. Tillaga gärna dagen före.

1 liter soppa, 10 portioner

600 g gula tomater
1 blekselleristjälk
½ gul paprika
½ gurka, skalad
1 dl naturella cashewnötter
2 msk ljus miso
2 msk äppelcidervinäger
2 dl vatten
1 tsk kokospalmsocker (eller honung)
½ citron, finrivet skal
½ –1 krm cayennepeppar
2 msk olivolja
½ tsk örtsalt

Topping
1 tsk kokosolja
2 dl majskorn
1 msk tamarisoja
½ röd chili, finhackad
1 knippe gräslök, finhackad

Mixa samtliga ingredienser till soppan i en blender. Fortsätt mixa tills soppan är helt slät och krämig. Smaka av med salt och peppar. Ställ svalt till servering.
Hetta upp kokosolja i en stekpanna. Sänk värmen till medelhög och stek majskornen några minuter. Tillsätt tamarisoja, rör runt och låt sojan koka in.
Servera soppan i glas toppad med majsen, finhackad röd chili och gräslök.

Näringsinnehåll/portion:
94 kcal
3 g protein
6 g fett
7 g kolhydrater
2 g fibrer