Indisk gryta med mynta

Med en såsbas på nötter blir det här en mjuk och mättande rätt. Spetsa med en chilifrukt om du vill ha den hetare.

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ½ msk olivolja
8 tomater
150 g cashewnötter
1 msk färsk, riven ingefära
1 msk garam masala
salt
300 g blomkål
1 kruka koriander
½ huvud isbergssallad
1 dl soygurt
½ kruka mynta
örtsalt
svartpeppar

Hacka lök och vitlök. Fräs på låg värme i olja. Hacka tomaterna grovt och låt dem fräsa med. Rör om. När tomaterna är upplösta är det klart att mixas. Kör med 100 g av cashewnötterna.

Häll tillbaka röran ner i pannan. Späd eventuellt med en eller ett par matskedar vatten för en något lösare konsistens.

Rör i ingefära och garam masala. Smaka av med salt. Låt puttra på låg värme.
Dela blomkålen i buketter. Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Koka blomkålen al dente, cirka tre till fem minuter. Lägg ner i nöt- och tomatröran. Strö på koriander.
Strimla isbergssalladen. Rör ihop soygurt med hackad mynta. Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Servera salladen med den friska dressingen.

Näringsinnehåll/portion:
351 kcal / 12 g protein / 24 g fett / 18 g kolhydrater

Basilika- och jordgubbsspritzer

Grönkålstabbouleh med torkade gula tomater