Indisk gryta med mynta

Med en såsbas på nötter blir det här en mjuk och mättande rätt. Spetsa med en chilifrukt om du vill ha den hetare.

Indisk gryta med mynta

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ½ msk olivolja
8 tomater
150 g cashewnötter
1 msk färsk, riven ingefära
1 msk garam masala
salt
300 g blomkål
1 kruka koriander
½ huvud isbergssallad
1 dl soygurt
½ kruka mynta
örtsalt
svartpeppar

Hacka lök och vitlök. Fräs på låg värme i olja. Hacka tomaterna grovt och låt dem fräsa med. Rör om. När tomaterna är upplösta är det klart att mixas. Kör med 100 g av cashewnötterna.

Häll tillbaka röran ner i pannan. Späd eventuellt med en eller ett par matskedar vatten för en något lösare konsistens.

Rör i ingefära och garam masala. Smaka av med salt. Låt puttra på låg värme.
Dela blomkålen i buketter. Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Koka blomkålen al dente, cirka tre till fem minuter. Lägg ner i nöt- och tomatröran. Strö på koriander.
Strimla isbergssalladen. Rör ihop soygurt med hackad mynta. Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Servera salladen med den friska dressingen.


Näringsinnehåll/portion:
351 kcal / 12 g protein / 24 g fett / 18 g kolhydrater

  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!