Spenatsoppa med nöttopping

Supersnabb soppa med crunchig topping. Perfekt som vardagsmiddag, men också att äta som lunch.

Spenatsoppa med nöttopping

4 portioner
3–4 schalottenlökar
1 msk olivolja
600 g fryst spenat
8 dl grönsaksbuljong
1/2 krm muskot
salt
1 krm chiliflakes
1 dl sojagrädde
3 dl kokta vita bönor
100 g nötter, blandade
1 msk olja
muskot, kanel, salt, spiskummin

Gör så här:

1 Hacka lök och fräs i olja. Tina spenaten i kastrull eller mikro. Blanda med lök. Mixa eventuellt, beroende på vilken spenat du använt.

2 Blanda spenat med buljong. Smaka av med muskot, salt och chili. Spä med grädde.
3 Skölj bönorna och ställ åt sidan.

4 Hacka nötterna grovt. Fräs i olja med kryddorna.

5 Blanda bönorna i soppan, var försiktig så de inte mosas. Toppa soppan med nötter.

Näringsinnehåll per portion
333 kcal per portion
14 g protein, 23 g fett, 16 g kolhydrater
Glutenfri, mjölkfri, lågkolhydrat, rik på antioxidanter, magnesium, B-vitaminer, kalium, zink och järn.

  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!