Höstbäriga pannkakscrepes

Här har vi valt att boosta goda crepes med spirulina och servera med ingefärssirap och kokosgrädde. Det gör dem mer näringstäta och vackert gröna. Du kan också använda klorella eller annat superpulver.

4 portioner

150 g durramjöl eller rismjöl
½ tsk havssalt
1 tsk mald ingefära
1 krm svartpeppar
1 tsk spirulinapulver
1 ägg alt 1 msk malda chiafrön
400 ml kokosmjölk
3 msk kokosolja, 1 till smeten och resten att steka i
1 päron
1 dl björnbär, färska eller frysta
1 färskt fikon
1 dl blåbär, färska eller frysta
2 msk kokospalmsocker
1 msk potatismjöl
Ingefärssirap
¾ dl lönnsirap
½ lime, juice
1 tsk färskriven ingefära
1 nypa havssalt
1 tsk kanderad ingefära

Till servering
vispad kokosgrädde
blåbärspulver
kanderad ingefära, finhackad

Så här gör du: 

Blanda alla torra ingredienser till smeten i en bunke. Tillsätt kokosmjölken under omrörning samt en matsked smält kokos­olja. Vispa helt slätt. Ställ åt sidan 10 minuter före gräddning.

Hetta upp ½ tesked kokosolja i en panna. Tillsätt 3/4 deciliter smet och stek pannkakorna på medelhög värme.

Skär päronet i centimeterstora bitar och lägg i en bunke. Tillsätt björnbär, delade en gång, fikon, skuret i mindre bitar, och blåbär.

Rör ner kokospalmsocker och potatismjöl.

Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg en hög av fyllningen mitt på pannkakan. Rulla ihop och placera i en ugnsform allteftersom de blir klara.

Ringla över två matskedar ingefärssirap och grädda i mitten av ugnen 15 minuter.
Mixa lönnsirap, limejuice, ingefära och havssalt till sirapen i en blender eller med stavmixer. Häll upp i en flaska.

Kyl först kokosmjölken i 8 timmar för att kunna vispa den till grädde. Använd bara den tjocka grädden i burken och vispa med elvisp. Smaka eventuellt av med vaniljpulver.
Servera crepesen med kokosgrädde, ingefärssirap, blåbärspulver och kanderad ingefära.

Näringsinnehåll/portion (utan tillbehör):
501 kcal / 8 g protein / 30 g fett / 50 g kolhydrater

Rödbetschokladtårta med bär

Ljuvlig avokado-cheesecake!

Basilika- och jordgubbsspritzer