Denna soppa är inte bara god, vacker och stärkande, den är både mjölkfri, rik på folat, zink, magnesium, Vitamin C och kalcium. Och med ingredienserna umeboshi och furikake får den en spännande japansk touch!
4 portioner
600 g rödbetor, tvättade
1 zucchini
2 rödlök
½ röd chili, utan kärnor
2 msk olivolja
400 ml kokosmjölk
2 lime, juice och finrivet skal
1 msk umeboshi (mjölksyrat torkat japanskt plommon)
2 msk miso av korn (t ex Barley)
1-2 msk finriven ingefära
8 dl hett vatten, från vattenkokaren
Sätt ugnen på 150 grader, varmluft.
Tvätta och ansa rödbetorna, skär dem i mindre bitar tillsammans med zucchini, skalad rödlök och chili. Lägg på en plåt och vänd runt med olivolja. Rosta i ugnen i ca 50 minuter, tills betorna känns mjuka.
Låt dem svalna något och häll därefter blandningen i en blenderkanna.
Fyll på med kokosmjölk, juice och finrivet skal av lime, umeboshi, miso, ingefära och vatten.
Mixa soppan slät och smaka av. Servera med kokosmjölk/kokosyoghurt på toppen och furikake (japansk fröblandning).