Rödbetsmandelmjölk med vanilj

Näringstäta pulver av rödbeta, blår, lingon, hallon, eller som här rödbeta, är enkla att ha i färsk mandel­mjölk. Prova att göra egen, det blir så mycket godare. Här får du ett enkelt och kärleksfullt rosarött recept!

Rödbetsmandelmjölk med vanilj
En kärleksfullt rosa dryck att njuta av med någon kär. (Foto: Eva Hildén)

Ger 8 dl, 4 portioner

2 dl mandlar, blötlagda 8 timmar

1 medjooldadel

1 nypa havssalt

8 dl vatten

1 tsk rödbetspulver 

½ tsk vaniljpulver

 

Mixa mandlar, dadel och havssalt i en blender på högsta hastighet i en minut.

Sila av genom en silduk. Smaka av med rödbetspulver och vaniljpulver.

Förvara svalt i en glasflaska med tätslutande lock.

 

  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!