Mexikanska röror med en twist

Tacos betyder mysmiddag deluxe – klassisk comfort food att kura ihop sig med om kvällarna. I denna uppdaterade tappning pimpas den omåttligt populära guacamolen med kimchi och tomatsalladen med pekannötter.

Mexikanska röror med en twist

Guacamole med kimchi

Vad vore en tacokväll utan guacamole? Med denna uppdaterade variant får även magbakterierna festa loss med hjälp av kimchi (fermenterade grönsaker)!

4 portioner

2 avokado

20 g koriander

1 dl kimchi

1 lime, juice + finrivet skal 

1 msk olivolja

1 tsk örtsalt

Mosa avokadon med en gaffel i en skål.

Finhacka koriander och blanda den med avokado, kimchi, lime, olivolja och örtsalt. 

Förvara svalt till servering.

 

 

 

 

 

 

Tomatsallad med pekannötter

4 portioner

3 tomater

1 dl pekannötter

½ röd chili

1 dl strimlad salladslök

½ tsk havssalt

1 lime, juice och finrivet skal

2 msk olivolja

1 pressad vitlök

 

Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i en skål.

Hacka nötterna grovt och finhacka chilin. 

Blanda dem tillsammans med tomat, salladslök, havssalt, lime, olivolja och pressad vitlök. 
Servera tomatsalladen rumstempererad, som tillbehör.

 

  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!