Supersmarrig nässelcocktail

Den här gröna godingen kommer du att vilja dricka om och om igen i sommar! En ren hälsoboost som är gjord av nässlor, äppeljuice, citron och ingefära.

Supersmarrig nässelcocktail

Recept Cecilia Davidsson Foto Eva Hildén

Den klorofyllrika nässlan kommer tidigt och stannar ända fram till oktober – så ta för dig! Stickigheten försvinner när du mixar den. Så använd rikligt i smoothie, juice, soppa och festliga drinkar. 

8–10 glas
1 liter äppeljuice

30 g nässlor

4 cm ingefära

1 msk citronjuice

330 ml kombucha (recept, se länkarna nedan. Finns också att köpa i välsorterade matbutiker) 

1. Mixa 5 dl äppeljuice med nässlor, ingefära och citronjuice i en blender i en minut.
2. Sila juicen genom en finmaskig sil. Blanda med resterande juice.
3. Häll upp i glas, lägg ner en isbit i varje glas och toppa därefter med kombucha.
4. Juicen går bra att göra i förväg. Förvara svalt till servering.

Psst!
Visste du? Nässlan är rik på järn, vitamin A och C samt nästan alla mineraler! Den fungerar vätskedrivande och anses vara en av våra främsta läkeväxter.

  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!