Messmörsbröd med blåbär och mandel

Baka gott och sunt bröd hemma. Vårt ljuvliga filmjölksbröd med messmör innehåller nyttigheter som blåbär och mandel och bakas med lite grövre mjöl.

Messmörsbröd med blåbär och mandel
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Recept Caroline Hofberg  Foto Ove Lindfors

Messmörsbröd med blåbär och mandel 

1 bröd

2 dl fullkornsmjöl av dinkel
4 dl siktat dinkelmjöl
1 dl rågkross
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl hel mandel
2 dl torkade blåbär
4 dl filmjölk
1 dl messmör 

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda mjöl, rågkross, bikarbonat, salt, mandel och blåbär i en bunke.
3. Rör i filmjölk och messmör. Häll degen i en smord avlång brödform som rymmer ca 1 1/2 liter.
4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Känn med en provsticka att brödet är genomgräddat.
5. Låt vila en stund och vicka sedan upp brödet. Linda in brödet i en handduk och låt kallna på galler.

  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!