Matiga muffins med broccoli och sparris – perfekt utflyktsmellis

Små härliga muffins som är perfekta att ta med på skogspromenaden och på utflykt med familjen. Våra muffins är ett mellanting mellan omelett och paj.

Recept: Louisa Lorang
Foto: Anders Shønnemann

Matmuffins med broccoli och sparris

Ca 12 st

100 g broccoli
100 g sparris
3-4 salladslökar
1 1/2 dl turkisk yoghurt
2 tsk dijonsenap
6 ägg
salt, peppar
olja till formen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär broccoli och sparris i mindre bitar så att de passar i de runda formarna. Skär salladslöken fint.
  2. Blanda yoghurt och senap. Vispa ner äggen. Krydda med salt och peppar.
  3. Vänd ner grönsakerna i äggsmeten.
  4. Smörj en muffinsform – snåla inte på oljan!
  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de har stelnat.
  6. Låt muffinsarna svalna något innan du serverar dem eller packar ner dem i picknickkorgen. 

Tips!

Du kan förstås variera fyllningen. Blomkål, ärter, pumpa och morot passar bra. Lite grövre grönsaker bepöver stekas innan du vänder ner dem i äggsmeten.

Se alla våra vegorecept