Härliga hembakade hastbullar med banan – färdiga på nolltid

Ibland blir man sugen på något sött och gott – NU! Prova våra smarriga bullar som blir klara på ett kick. De innehåller dessutom mindre socker eftersom de sötas med banan.

Recept: Kristina Eriksson
Foto: Åsa Dahlgren

Hastbullar med banan

12 st

2 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
50 g kylskåpskallt smör
1 banan
1 ägg
1 dl mjölk
2 msk pinjenötter eller grovt hackade hasselnötter

Garnering:
pinjenötter eller hackade hasselnötter 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda vetemjöl, havregryn, socker, vaniljsocker, bakpulver och smör. Se till att smöret finfördelas.
3. Mosa bananen på en tallrik. Tillsätt banan, ägg, mjölk och pinjenötter i mjölblandningen. Blanda.
4. Fördela smeten i 12 muffinsformar. Ställ formarna på en plåt och strö på pinjenötter eller hasselnötter.
5. Grädda hastbullarna mitt i ugnen i cirka 15 minuter. De ska få fin färg.
6. Låt hastbullarna svalna på ett galler.

Tips! 

Bullarna är godast samma dag som du gör dem.