Recept: Kristina Eriksson
Foto: Åsa Dahlgren
Hastbullar med banan
12 st
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
50 g kylskåpskallt smör
1 banan
1 ägg
1 dl mjölk
2 msk pinjenötter eller grovt hackade hasselnötter
Garnering:
pinjenötter eller hackade hasselnötter
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda vetemjöl, havregryn, socker, vaniljsocker, bakpulver och smör. Se till att smöret finfördelas.
3. Mosa bananen på en tallrik. Tillsätt banan, ägg, mjölk och pinjenötter i mjölblandningen. Blanda.
4. Fördela smeten i 12 muffinsformar. Ställ formarna på en plåt och strö på pinjenötter eller hasselnötter.
5. Grädda hastbullarna mitt i ugnen i cirka 15 minuter. De ska få fin färg.
6. Låt hastbullarna svalna på ett galler.
Tips!
Bullarna är godast samma dag som du gör dem.