Crostini med ärtpesto

Crostini passar perfekt till en drink eller som snacks framför tv:n. De här godingarna har vi toppat med en härlig pestoröra som är gjord på ärter.

Crostini med ärtpesto

Av Bitte E:son Forsberg  Foto Anders Norrsell

25-30 stycken

1/2-1 baguette
olivolja
4 dl frysta gröna ärter
2 msk riven Västerbottensost
2 msk grovhackade hasselnötter eller pistaschnötter
2 msk olivolja
4 msk slätbladig persilja
salt och peppar
Garnera med:  
riven Västerbottensost
persilja

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Dela baguetterna i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt täckt med bakplåtspapper och ringla över olja. Rosta i ugnens mitt tills bröden fått en gyllenbrun färg.
3. Låt ärterna tina något och sedan rinna av. Blanda alla ingredienser. Kör med stavmixer tills du har en slät och fin kräm. Smaka av med salt och peppar.
4. Bred ärtröran på brödskivorna. Garnera med ost och persilja.

Tips!

Crostinin kan förberedas i god tid innan du ska äta dem. Förvara ärtpeston i kylen till strax före serveringen.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!