Saffranspannacotta till advent

Njut av en ljuvlig och julig saffranspannacotta till efterrätt i helgen eller till adventsglöggen. Den går utmärkt att förbereda. Om du vill kan du toppa den med bär eller frukt.

Recept: Mette Ankarloo och Maria Dahlquist
Foto: Ola Cedell

Saffranspannacotta till advent, 8–10 små portioner

2 1⁄2 dl vispgrädde
1⁄2 dl gelésocker multi
1⁄2 paket saffran

Gör så här:

  1. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Koka upp under ständig omrörning och koka sedan i 30 sekunder.
  2. Häll gärna upp blandningen i en kanna så går det lättare att fylla pannacottan i små glas eller formar.
  3. Häll upp i glas eller portionsformar och låt stå i kylen i ca 3 timmar eller till pannacottan har stelnat.

Tips! Du kan med fördel göra pannacottan en dag i förväg och förvara i kylen.