Saffranspannacotta

Njut av en ljuvlig och julig saffranspannacotta till efterrätt i helgen eller till adventsglöggen. Den går utmärkt att förbereda. Om du vill kan du toppa den med bär eller frukt.

Saffranspannacotta

Recept Mette Ankarloo och Maria Dahlquist Foto Ola Cedell

8–10 små portioner

2 1⁄2 dl vispgrädde
1⁄2 dl gelésocker multi
1⁄2 paket saffran

Gör så här:
1. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Koka upp under ständig omrörning och koka sedan i 30 sekunder.
2. Häll gärna upp blandningen i en kanna så går det lättare att fylla pannacottan i små glas eller formar.

Tips!

Det går bra att göra pannacottan en dag i förväg och förvara i kylen.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!