Tryffel med jordnötssmör

Prova vår krämiga jultryffel som smälter i munnen. Den är gjord på mörk choklad och jordnötssmör. En godsak som ingen kan tacka nej till och som säkert blir din nya godisfavorit!

Tryffel med jordnötssmör

Recept: Kerstin Svensson Foto: Olof Abrahamsson

50 stycken

25 g smör
75 g mörk choklad
200 g jordnötssmör
1/2 dl kakao
1 tsk honung
2 msk hackad mörk choklad
Topping:
1/2 dl jordnötter

Gör så här:

1. Smält smör och choklad över vattenbad. Mixa jordnötssmöret och tillsätt smör- och chokladblandningen. Mixa i kakao och honung. Tillsätt den hackade chokladen.
2. Låt smeten halvstelna och spritsa eller klicka den i knäckformar. Toppa eventuellt med en jordnöt. Förvara i kylen och servera dem kalla.

Tips!

Smeten går också att rulla till kulor eller skära i bitar.

  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!