Smördegssnurror med ädelost och timjan

Så enkelt och så gott! De här snabblagade snurrorna passar utmärkt att ha med på utflykt eller som ett tilltugg före maten. Lite chili i fyllningen ger dem extra sting.

Recept: Maria Dahlquist
Foto: Ola Cedell

Smördegssnurror med ädelost och timjan  

25–30 stycken:

140 g ädelost, t ex Kvibille
1 rulle kyld smördeg à 250 g
1–2 krm chiliflakes (kan uteslutas)
1⁄2 tsk torkad timjan

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Riv ädelosten grovt på ett rivjärn. Rulla ut smördegen, strö över ost, chili och timjan. Rulla ihop smördegen, fast från långsidan. Nyp ihop degen ordentligt i skarven.
  3. Skär rullen i centimeterstora bitar. Lägg med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt.
  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter, tills snurrorna fått fin färg.