Recept: Edamamebönor med sojadressing

Edamamebönor är japanska sojabönor med en god, nötig smak. De är ett både trevligt och nyttigt snacks till fördrinken och de passar perfekt som plockmat.

Recept: Edamamebönor med sojadressing

Av Ylva Porsklev  Foto Stefan Wettainen

Edamamebönor med sojadressing

4 portioner

300 g sojabönor med skida (edamamebönor)
2 msk ljus soja
2 msk vatten
2 msk färskpressad apelsin
1 tsk worcestershiresås
1 tsk riven färsk ingefära
2 krm chiliflakes

Gör så här

1. Tillaga sojabönorna enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Häll soja, vatten, pressad apelsin och worcestershiresås i en stekpanna. Tillsätt ingefära och chiliflakes och låt koka upp. Koka ner tills hälften av vätskan är kvar.
3. Vänd ner sojabönorna i pannan och blanda runt så att såsen täcker skidorna.
4. Lägg upp i en skål och servera som snacks. Stoppa in skidan i munnen och dra ut bönorna med tänderna. Släng sedan skidan och ät bönorna.

Tips!  
Edamamebönor med skida finns i frysdisken.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!