Kimchikakor med krispig sallad och avokadokräm

Inspirationen till detta recept kommer från koreanska pannkakor. Kimchin ger hetta och kålen krispighet. Prova att servera ett grönt oolong-te till!

Recept: Cecilia Davidsson
Foto: Eva Hildén  

4 portioner

3 ägg
1⁄3 dl durramjöl
1 tsk örtsalt
1⁄2 dl havremjölk
1⁄2 zucchini, strimlad
1 näve strimlad vit- eller rödkål
2 salladslökar, både den vita och den gröna delen
1 dl kimchi, mjölksyrad
2 msk kokosolja till stekning
1 msk rostad sesamolja till stekning

Gör så här:

  1. Vispa samman ägg, durramjöl, örtsalt och havremjölk till en smet med slät konsistens.
  2. Strimla zucchini, vitkål och salladslök och rör ner i äggsmeten tillsammans med kimchin.
  3. Hetta upp kokosolja och sesamolja i en stekpanna. Klicka ut 3⁄4 dl smet till varje kaka i pannan och stek i fyra minuter på varje sida tills de är gyllene. (Totalt 2 omgångar med fyra kakor i varje panna.)

Avokadomajo

1 avokado
1 dl havremjölk eller mandelmjölk
1 msk citronjuice
1 tsk senap
2 tsk näringsjäst, om du har
1 tsk örtsalt
1⁄2 tsk chili
1⁄2 dl olivolja

Gör så här: 

  1. Mixa avokado med havremjölk, citronjuice, senap, örtsalt och chili till en slät konsistens. Tillsätt olivoljan samtidigt som mixen kör till en krämig och fluffig konsistens.
  2. Förvara svalt till servering. 

Till servering: 
1 msk jordnötssmör
2 msk tamari
1⁄2 dl vatten
1 msk äppelcidervinäger
1⁄2 tsk chiliflakes
2 dl mungbönsgroddar
1 morot, strimlad
2 nävar bladgrönt
rostade jordnötter, hackade
färsk koriander

  1. Vispa samman jordnötssmör, tamari, vatten, äppelcidervinäger och chiliflakes till en slät konsistens till en dressing.
  2. Vänd runt dressingen med groddarna, morot och bladgrönt.
  3. Servera kimchikakorna toppad med sallad, avokadomajo, rostade jordnötter och koriander.