Recept: Morotssoppa med ingefära

Ulrika Davidssons goda morotssoppa innehåller 372 kalorier, en nyttig och mättande måltid för dig som kör 5:2 eller annan periodisk fasta. Om du inte vill snåla med kalorierna, så ät gärna en god smörgås till!


Morotssoppa med ingefära

Recept Ulrika Davidsson   Foto Malte Danielsson ur boken ”Allt om periodisk fasta”

2 personer

½ gul lök
1 liten vitlöksklyfta
6 morötter
½ röd chili
1 tsk olivolja
1 msk riven färsk ingefära
4 dl vatten
½ grönsaks- eller hönsbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
salt och svartpeppar
Topping:
morot, salladslök och färsk koriander

Gör så här:
1. Skala och hacka löken. Skala och riv vitlöken. Skala och skär morötterna i skivor. Finhacka chilin. Hetta upp en stekpanna med oljan och bryn lök, vitlök, morötter, chili och ingefära.
2. Tillsätt buljongtärningen och häll på vattnet. Låt koka i 10 minuter.
3. Mixa soppan slät i en matberedare. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt kokosmjölken. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
4. Häll upp i skålar och toppa med hyvlad morot, strimlad salladslök och koriander.

Periodisk fasta bra för kroppen

Därför är grapefrukt så nyttigt

Recept: spenatsoppa med majstopping