Sommarsallad med melon, mynta och fetaost

Ingenting slår en fräsch sallad när solen gassar och temperaturen är hög. Ät den som den är eller som tillbehör till grillmiddagen.

Recept: Andrea K Petersen
Foto: Getty Images

Sommarsallad med melon

2 portioner

500 g melon, gärna blandade sorter
1/3 liten rödlök, skivad
saften från 1 lime
1 dl bladpersilja, hackad
1 dl myntablad, hackade
70 g fetaost, i tärningar
25 g svarta oliver, kärnfria
4 st rädisor, skivade
2 körsbärstomater, halverad
svartpeppar

Gör så här:

1. Lägg rödlöken i limejuice cirka 15 minuter.
2. Blanda resten av ingredienserna i en skål.
3. Fördela rödlöken och häll över den färgade limesaften.
4. Strö över hackad mynta och lite nymalen svartpeppar.

Per portion: 115 kcal, 4 g protein, 5,3 g fett, 12 g kolhydrater, 3 g fibrer 
Vitaminer: A, C,
Mineraler: Kalcium, kalium, magnesium

Recept: Magisk melonsorbet

Recept: Läskande lemonad på vattenmelon