Recept: Blomkålsomelett med fetaost

Det är inte mycket som slår en omelett till lunch eller en lätt middag. Snabbt, enkelt, nyttigt och så gott! Servera den gärna med en sallad till.

Recept Andrea Kristiane Petersen  Foto Getty Images

Blomkålsomelett

2 portioner

4 ägg
250 g blomkål, riven
1/2 dl matlagningsgrädde
80 g fetaost, riven
salt, peppar
1 msk rapsolja, till stekning

Gör så här:

1. Vispa ihop alla ingredienser.
2. Värm en stekpanna med lite olja. Häll i smeten, sänk värmen och lägg på ett lock.
3. Låt puttra ca 10 minuter tills omeletten är färdig.
4. Servera med en fräsch sallad.

Per portion: 378 kcal, 22 g protein, 30 g fett, 5 g kolhydrater, 3 g fibrer 
Glutenfri, lågkolhydrat, antioxidantrik
Vitaminer: C, B12, E, B2, folat, A, B6, D
Mineraler: Selen, fosfor, zink, kalcium

Recept: Mumsiga matmuffins med broccoli och sparris

Recept: Nötbakad blomkål med sötpotatispuré

3 fantastiska recept med färskpotatis