Svalkande gott: Nyttig nicecream med nötter, bär och choklad

Nej, glass behöver inte längre vara detsamma som socker på pinne. Fixa goda nicecreams med färgglada frukter, bär och andra nyttigheter. Och snåla inte med toppingen!

Recept Mia Eckhoff och Irina Smit  Foto Linda Krabberød

Nicecream med nötter, bär och choklad

2 portioner

2 dl frysta hallon
1 banan
1 dl mandelmjölk
2 msk raw kakao
5 dadlar
Topping
riven mörk choklad
färska hallon
rostade pistaschnötter

Gör så här:
1. Häll alla ingredienser i en mixer. Mixa till en tjock, sorbetliknande konsistens. Använd så lite vätska som möjligt för att få en härligt tjock konsistens.
2. Toppa med bär, choklad och nötter.

Superenkel kokos- och mangoglass

Recept: Magisk melonsorbet

Frossa i bär – för hälsans skull!