Recept: Sommarsallad med grillad sparris

Sommarens godaste sallad är ett perfekt tillbehör på grillfesten eller som en god lunch för 1-2 personer. Variera rätten genom att välja andra av dina favoritgrönsaker.

Recept Mia Eckhoff och Irina Smit  Foto Linda Krabberød

Sommarsallad med grillad sparris

4 personer som tillbehör

10 små sparrisar
2–3 nävar spenat
10 körsbärstomater
1 näve rostade pinjenötter
1 näve blåbär
ca 50 g parmesan
1 näve oliver
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger

Gör så här:
1. Lägg sparrisen på aluminiumfolie (eller direkt på grillen) och droppa över lite olivolja, salt och peppar.
2 Grilla ca 10 minuter på medelhög värme. Lägg spenat i en skål och arrangera sedan de andra ingredienserna snyggt över den.
3. Toppa med tunna skivor parmesan, olivolja och balsamvinäger.

NÄRINGSINNEHÅLL/4 portioner:
153 kcal 7 gprotein / 12g fett /  4 g kolhydrater / 1 g fibrer

Blommig sommarsallad

Supersmarrig nässelcocktail

Recept: Grillad portabelloburgare