Recept Caroline Hofberg
Foto Ove Lindfors
Vegetarisk grön thaicurry
4 portioner
500 g squash
1 grön paprika
3 salladslökar
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk ingefära
solrosolja till stekning
1 msk thai green curry, currypasta
1 msk ljus soja
1 burk kokosmjölk, 400 ml
3 dl gröna ärter
1 lime, rivet skal och pressad saft
1–1 1/2 dl rostade cashewnötter
ca 3/4 dl rostade kokoschips
1 kruka koriander
Servera med:
jasminris
Gör så här:
- Skiva squashen och skär skivorna i halvmånar. Kärna ur och strimla paprikan. Strimla salladslöken. Skala och hacka vitlöken.
- Stek squash, paprika, lök, vitlök och ingefära under omrörning i olja i en wok- eller stor stekpanna.
- Rör i currypasta och soja. Tillsätt kokosmjölk och sjud några minuter tills grönsakerna är mjuka.
- Blanda i ärter och lime precis mot slutet av koktiden.
- Rosta cashewnötter och kokoschips var för sig i en torr stekpanna.
- Vid servering: Strö över nötter, kokoschips och hackad koriander.
Du kanske även gillar:
Pasta med kryddiga kikärtor och röd paprika
Mexikanska raw food-wraps med hembakade tortillabröd
Grillad paprika med grönsaksfyllning
Se alla våra läckra vegorecept