Recept: Tortellini med kantareller och spenat

Njut av en varm sallad med färsk tortellini, svamp, spenat och en smakrik ostdressing. En härligt god och nyttig höstmiddag!

Recept Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors 

Kantarelltortellini med spenat 

4 portioner 

ca 7 dl färska kantareller
1⁄2 purjolök
2 vitlöksklyftor
olivolja till stekning
ca 2 tsk hackad röd chili
salt och nymald peppar
4 dl löst packad baby­ spenat
500 g färsk tortellini
1 dl valnötter
grovriven prästost
Dressing:
4 dl löst packad baby­ spenat
250 g kesella
1 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl riven pecorino
salt och nymald peppar

Gör så här:

1. Dressing: Hacka spenaten. Mixa alla ingredienserna till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
2. Ansa och dela kantarellerna i bitar. Skölj och strimla purjolöken. Hacka vitlöken.
3. Mjukstek kantarellerna i olivolja. Blanda i purjolök och chili och fortsätt steka några minuter. Krydda med salt och peppar. Ta från värmen och blanda i spenaten.
4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kokvattnet. Blanda pastan med ett par matskedar olivolja.
5. Vänd ner pastan i svampfräset. Strö över delade nötter och grovriven ost. Servera med dressingen.

Recept: Rotfruktsgratäng med kantareller och getost

Five spice nudelsallad med svamp

Recept: Bakad potatis med krämig ost- och svampröra