Recept: Kerstin Svensson Foto: Olof Abrahamsson
Ris- och örtfyllda tomater
2-4 portioner
1 1⁄2 dl ris
4 bifftomater
1 rödlök
1⁄2 röd chilipeppar
2 msk olivolja
1 dl hackade basilikablad
salt, peppar
100 g mozzarella
Servera med:
gröna bönor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225° och koka riset. Skär av toppen på tomaterna och gröp försiktigt ur kärnorna.
2. Skala och hacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och chili i en stekpanna med olja.
3. Blanda ris, lök, chili och basilika och krydda med salt och peppar. Riv mozzarellan i bitar och blanda den med riset. Fyll tomaterna med riset och lägg på tomatlocket. Gratinera i 15 minuter. Servera med gröna bönor.