Recept: Snabblagad böngryta med pasta

En enkel, snabblagad och proteinrik vardagsrätt som mättar bra och smakar fantastiskt gott. Servera gärna grytan med ett gott bröd till.

Recept Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Böngryta med pasta  

2 portioner

250 g edamamebönor, finns i frysdisken
1 grön squash
1 gul lök
125 g Quornstrimlor
1 msk olja
1 burk krossade tomater, 400 g
salt, peppar
torkad oregano
Servera med:
kokt pasta

Gör så här
1. Koka edamamebönorna enligt anvisningarna på förpackningen. Sprita bönorna (ta ut bönorna ur bönskidorna).
2. Tärna squashen. Skala och hacka löken. Stek Quornstrimlorna enligt anvisningarna på förpackningen i  en stekpanna med olja. Tillsätt squash och lök och stek i 3 minuter.
3. Späd med krossade tomater, tillsätt bönorna och koka upp. Smaka av med salt, peppar och oregano. Servera med nykokt pasta och ev bröd.

Recept: Edamamebönor med sojadressing

Recept: Frökex med kardemumma

Recept: Rotfruktsgratäng med kantareller och getost