Läcker vegoburgare med svamp

Att laga mat med spännande smaker behöver inte vara speciellt svårt. Vegoburgare med svamp blir snabbt en ny favorit för både vardag och fest.

Läcker vegoburgare med svamp
Källa recept och bild: Arla.

Burgare med skogschampinjoner, chili, vitlök och valnötter toppad med smaksatt crème fraiche som ger det där lilla extra blir en självklar succé. En matig svamp- och quinoaburgare som ingen tackar nej till. Vi serverar små padrons till.


LÄS FLER RECEPT FRÅN ARLA KÖKET MED SMAKSATT CRÈME FRAICHE HÄR.

INGREDIENSER

Vegoburgare:
1 dl quinoa
250 g skogschampinjoner
2 rivna vitlöksklyftor
1 ägg
1 ½ dl ströbröd
1 msk grönsaksfond
1 dl valnötter
1 krm ancho chili
salt och svartpeppar
Arla Köket® Smör-&rapsolja
4 skivor Castello® Burger Cheddar
 
Till servering:
100 g padrones
4 hamburgerbröd
2 dl Arla Köket® lätt crème fraich Cheddar&- karamelliserad lök
4 blad sallad
2 skivade tomater
4 msk rostad lök

KLICKA HEM INKÖPSLISTAN SNABBT OCH ENKELT HÄR.

Gör så här:

Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
Riv champinjonerna grovt. Stek svamp och vitlök i smör-&rapsolja 5–7 min.
Vispa upp ägget i en bunke. Blanda med fond och 5 msk ströbröd. Låt stå 5 min.

Hacka nötterna fint. Rör ner quinoa, svamp och nötter i smeten. Smaka av med chili, salt och peppar. Forma
till 4 burgare. Vänd dem i resten av ströbrödet. Stek burgarna på medelvärme i smör-&rapsolja
ca 10 min. Lägg ost på burgarna och låt den smälta.

Stek padrones mjuka i smör-&rapsolja. Rosta bröden. Bred hälften av crème fraiche på underdelen av bröden. Lägg på sallad, tomat, burgare och resten av crème fraiche. Toppa med rostad lök och lägg på överdelen av bröden. Servera med padrones.

Upptäck smaksatt créme fraiche från Arla
Finns i åtta olika smaker, våra mest populära finns även i laktosfriavarianter. Nedan listar vi tre varianter att inspireras av i köket – redan idag!

LÄS FLER RECEPT FRÅN ARLA KÖKET MED SMAKSATT CRÈME FRAICHE HÄR.

Crème fraiche paprika & chili – smaksatt med söt paprika och het chili för rejäl hetta. Produkten är kokbar och passar därför utmärkt i soppor och grytor men även i pasta eller som kall sås. Den gör sig särskilt bra till kyckling, texmex-mat, orientaliska rätter, nötkött, grönsaker och skaldjur.

Crème fraiche franska örter – Smaksatt med örter som timjan, dragon, basilika, oregano och vitlök. Med sin milda friska smak och krämiga konsistens är den en bra hjälp i vardagsmatlagningen. Produkten går att koka och kan med fördel användas i soppor, grytor, pannrätter och pasta, men även som kall sås. Passar utmärkt till fisk, kyckling, fläskkött och grönsaker. Finns som laktosfrivariant.

Crème fraiche cheddar & karamelliserad lök – Smaksatt med äkta cheddar och karamelliserad lök. Med härlig krämig cheddarsmak och sötma från karamelliserad schalottenlök och rödlök lyfter den både grönsaker, kyckling och kött. Produkten är kokbar men passar också bra som kallt tillbehör. Perfekt på grillbuffén, som dressing i alla sorters burgare och underbar till ugnsrostade rotsaker.

* Finns i mejerikylen.

HITTA ALLA PRODUKTER I SORTIMENTET HÄR

  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!