Baka gott glutenfritt bröd

Glutenfritt bröd behöver inte alls vara torrt och trist. Det menar Maria Blohm och Jessica Frej som har gjort en bok fylld med goda och saftiga bröd. Se Hälsas intervju där de avslöjar hemligheterna för att lyckas baka glutenfritt.

Ett bra nybörjarbröd är bovetefrallor, säger Maria och Jessica i filmen.

BOVETEFRALLOR
10 frallor

60 g pumpakärnor
770 g vatten
20 g jäst
25 g psylliumfröskal
260 g bovetemjöl
1 tsl salt

 

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka pumpakärnorna grovt.

2. Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Använd en visp eller degblandare/assistent.

3. Tillsätt psylliumfröskalen.

4. Tillsätt bovetemjöl, pumpakärnor och salt i degen.

5. Låt degen vila i en bunke, täckt med plast, i cirka 2 timmar.

6. Klicka ut degen på hjälp av två skedar till 10 frallor på två plåtar, klädda med bakplåtspapper.

7. Strö bovetemjöl över frallorna och låt dem vila på plåtarna i 30 minuter.

8. Grädda frallorna i 25 minuter på 200 °C.

9. Låt svalna helt innan du skär i dem.

Foto: Filippa Tredal.

  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!