ArtiklarKryddstarkt från Mellanöstern
I boken "Kryddor från Rosengård" får vi ta del av gamla, nya och hemliga recept på både kända och okända rätter med anor från Mellanöstern.
Mer om matkassar
Här kan du läsa mer om för- och nackdelar med matkassar och du får också en lista på leverantörer.
Transfett förbjuds
Riksdagen har tagit beslut om ett förbud mot industriellt tillverkat transfett.
Hitta träningsformen som passar dig
Vill du gå ner i vikt, stärka ryggen eller bli lite smidigare? Alla har vi olika mål med vår träning och sällan är det enbart för nöjes skull. Här får du tips på olika träningsformer för olika behov.
Rogivande resor
Alla krav och måsten i vardagen gör att vi blir allt mer stressade och får mindre tid för återhämtning. Så nu ställer vi nya krav på vår semester.
I grönsakslandet: Palsternacka
Den som äter palsternackor, han går inte av för hackor", Det ligger mycket i Grönsaksätarvisan i Klas Klättermus; palsternackan är supernyttig och fiberrik.
Sköna bad
Sköna bad
Finns det något mer avstressande än att krypa ner i ett varmt bad? Alla muskler slappnar av och kropp och själ kommer till ro. Med enkla medel förvandlar du badrummet till en härlig oas – bara för dig.
Ta en morot för hälsan
En ny studie visar att kost med bland annat morötter kan minska risken att dö i förtid med upp till 39 procent. Orsak: alfakarotener.  
Viktcoachens vinnande vanor
Det finns massor med små enkla knep att ta till för att hålla koll på vikten och hälsan. Viktcoachen hjälper dig att förändra dina vanor.
Våga anta utmaningen!
Välkomna förändring! Ta för dig och anta en utmaning som du själv har valt. Här tipsar experten hur du hittar en äkta utmaning som får dig att växa.
Fest på rest
Hälften av alla svenskar tar med matlåda till jobbet. Här får du tips på fyra goda och nyttiga måltider som passar perfekt att ta med och värma upp.
Din guide till Vintersverige
Att slänga sig ner för en nypistad slalombacke är en sällsam känsla. Lika sinnligt för själen är ett yogapass med utsikt över fjället. HÄLSA guidar dig till några av vårvinterns hälsoinspirerande pärlor.
Låt det spira i köket
Groddar och skott är nyttiga och fräscha tillskott på grönsaksfronten. Grodda själv eller köp färdigt!
Nya ryggfixarna
Här får du tips på smarta hjälpmedel som förebygger och lindrar ryggsmärtor. Prylarna har utvecklats av personer som själva haft ont.
Skida dig stark
Längdskidåkning har blivit en het träningsform. Här får du Magdalena Forsbergs bästa nybörjartips
Sportlovsmat i backen
Ska du packa väskan för en hel dag med härliga sportlovsaktiviteter? Här får du inspiration till en god och nyttig matsäck.
Omega 6 väcker debatt
I nr 2 2011 publicerade vi en artikel om olika matoljor och vilka som är bäst för hälsan. Artikeln väckte stor debatt och därför har vi nu valt att förtydliga och reda ut vad nyare vetenskapliga studier kommit fram till när det gäller omega 3 och omega 6.
Skilsmässorna ökar
Antalet skilsmässor ökade med 6 procent under fjolåret i jämförelse med 2009. Mest skiljer sig par från Stockholmsområdet.
Smalmat som mättar
Fiberrik mat mättar bra och kan därför göra det enklare att hålla vikten eller gå ner i vikt. Här får du förslag på hur en dag med fiberrik mat kan se ut.
Lev lättare med nya hjärndieten
Ge hjärnan det den behöver och minska i vikt. Det lovar professor Martin Ingvar med sin nya hjärndiet. Här får du två härliga recept från hans bok "Hjärnkoll på maten"

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent