Bygg ett eget hemmagym för bättre träning

Att bygga ett hemmagym är en bra investering för att nå dina träningsmål. Det ger dig friheten att träna när du vill och det finns många olika typer av utrustning som passar alla behov. Du kan välja mellan olika maskiner, fria vikter, kettlebells och andra tillbehör för att ha det du behöver till din träning.

ANNONS. Innehåll från Sambla och inte en artikel från Hälsas redaktion.

Gör en budget innan du köper ditt gym

Det är viktigt att göra en budget innan du köper ditt gym. Du bör ta reda på hur mycket du har råd att spendera och se till att det inte överskrider din budget. Se till att du får ut det mesta möjliga av dina pengar genom att jämföra priser och se till att pengarna du spenderar ger dig alla de funktioner som du behöver. Om du bygger ett gym som en investering kan det kanske vara nödvändigt med ett lån. På Sambla kan du hitta precis ett lån som passar dig och deras experter ger all den hjälp som behövs. 

Vilka maskiner ska man ha med i ett hemmagym?

Om du vill skapa ett hemmagym behöver du några grundläggande maskiner. Först och främst bör du investera i ett bra löpband eller crosstrainer, som är perfekt för att träna kondition och styrka. För att träna styrka kan det vara perfekt att du köper en smith-maskin, som har olika typer av vikter och stänger för att kunna få in en komplett träning. Om du vill ha mer variation kan du även köpa en roddmaskin eller kettlebells. Det finns många andra maskiner som kan bli en del av ett perfekt hemmagym, allt handlar om planering och de olika behov som du har. 

Skapa en bra och balanserad träningsrutin

För att skapa en bra och balanserad träningsrutin är det viktigt att förstå vilka mål man vill uppnå. Om du vill förbättra din styrka, uthållighet eller kondition bör du välja olika typer av träning. Det är också viktigt att ha en plan som passar din livsstil och dina begränsningar. När du har bestämt dig för vilken typ av träning du vill göra, är det dags att sätta upp en rutin. Börja med att bestämma hur ofta du ska träna, vilka övningar du ska göra och hur lång tid varje session ska ta. Se till att inkludera både styrke- och konditionsträning i din rutin, samt några stretch- eller yogaövningar för att hjälpa till att hålla musklerna smidiga. Du kommer snabbt att märka att ditt nya hemmagym gör träningen mer njutbar.