Poppis att handla på nätet

Är du kvinna i åldern 30 till 49 år? Har du små barn under tre år? Då är chansen stor att du handlat läkemedel och apoteksvaror på nätet under det senaste året. Och intresset för Apotekets tjänster ökar mer och mer.

De flesta vill ha tillgång till rådgivning och läkemedel när det passar dem, inte när vårdpersonalen har en ledig tid eller när apoteket råkar vara öppet. Detta behov har Apoteket tagit fasta på, både i sina digitala och fysiska kanaler.

Under förra året ökade de sin e-handel med drygt 40 procent – och i år tar man ytterligare ett steg genom att erbjuda hemleveranser inom två timmar. Först i Stockholm, sedan i Göteborg och Malmö, och sedan vidare runt om i landet.

En undersökning gjord av Novus visar att tre av tio har beställt läkemedel och apoteksvaror på nätet det senaste året, och mest poppis är det som sagt bland småbarnsmammor.

Över hälften av de tillfrågade ställer sig också positiva till att betala för de hälsotjänster Apoteket erbjuder, såsom vaccinering, allergitest, blodtrycksmätning och blodsockerkoll. Ungefär lika många kan tänka sig att göra en hälsokontroll på Apoteket.