Vegetarisk vecka i butikerna

Många vill äta mer vegetariskt men saknar kunskap, dels om vad det finns för produkter och dels hur man lagar till dem. För dem ordnar nu City Gross en minimässa veckan efter påsk.

Under vecka 14 ordnar City Gross vegetariska happenings i alla sina 42 butiker. Kunderna får smaka på vegetariska rätter som lagas på plats och de får tips och råd om hur de kan tänka själv om de t ex vill flexa mellan kött och grönt i vardagen.

–       Vi vill bidra med inspiration och visa att vegetariskt inte innebär en kall sallad utan att det finns alternativ till kött som också är lättlagade, säger Daniel Forss, försäljningschef på City Gross.

Bönburgare, tacofärs, vegetarisk chorizo och butikens egen vegetariska smörgåstårta är några av de rätter som står på provsmakningsmenyn och man har också samlat gröna kokböcker som kan ge inspiration. Vissa butiker får också besök av Per Morberg som skrivit boken ”Så gott som grön”.